Partnere
Fonden samarbejder med erfarne internationale NGO'er og FN-organisationer om at gøre rent og sikkert drikkevand tilgængeligt for verdens fattigste i landdistrikter og i verdens glemte flygtningelejre.
C40 er et globalt netværk af megabyer, som sammen kæmper for at imødegå verdens klimaforandringer gennem samarbejde, videndeling og dermed fremme meningsfuld, målbar bæredygtig udvikling.

C40 samler 96 af verdens største byer i kampen mod klimaforandringer og viser vejen mod en sundere og mere bæredygtig fremtid. Over 700 millioner indbyggere og over en fjerdedel af den globale økonomi er sammen om et fælles mål. Borgmestrene fra  C40-byerne har committet sig til at levere på de mest ambitiøse mål i Paris-aftalen på lokalt niveau og til at sikre ren luft i deres byer.

Se C40 Cities Årsrapport 2019

Kirkens Nødhjelp arbejder for langsigtet udvikling i 19 lande verden over. Den internationale kirkelige NGO er en del af den globale ACT Alliance.

Et af organisationens fokusområder er vand, sanitet og hygiejne, og organisationen anses for at være en global aktør med stor teknisk ekspertise. En stor del af Burundis vand- og sanitetsinfrastruktur blev ødelagt under den ti år lange borgerkrig, der sluttede i 2003. Dette vand-, sanitets- og hygiejneprojekt vil give rent vand til sundhedscentret i Marembo og indbyggerne i de to nærliggende landsbyer i det nordlige Burundi – et område, som kun få andre internationale NGO’er arbejder i. Projektet skal etablere tre soldrevne vandpumpeanlæg, et affaldshåndteringssystem og toiletter i sundhedscentret og dermed forbedre hygiejne- og sanitetsforholdene markant.

Oxfam GB er en del af en familie af 17 Oxfam-afdelinger, som tilsammen udgør Oxfam International, der arbejder for at udrydde fattigdom i verden.

P.t. arbejder vi sammen om et ambitiøst projekt i Terai-lavlandet i Nepal.

Tidligere har vi samarbejdet med Oxfam GB om at reparere en beskadiget vandboring og derigennem forbedre vandforsyningen i Jordan i et område med en høj koncentration af flygtninge fra Syrien. Oxfam understøtter driften af brønden, indtil de jordanske myndigheder er klar til at tage over.

PlanBørnefonden er Danmarks største privatfinansierede børnerettighedsorganisation.

PlanBørnefonden er en del af Plan International, som er en af verdens ældste og største organisationer med fokus på børns rettigheder. PlanBørnefonden fokuserer på langsigtet udviklingsarbejde og social bæredygtighed gennem lokalt samarbejde på fire områder: uddannelse, børnesundhed, indkomstgenerering og børns udvikling.

Organisationen arbejder med hvert lokalsamfund i op til 20 år for at sikre langsigtede resultater, og ansvar for aktiviteter overdrages til lokale aktører step by step.

Practical Action er en international NGO, der bekæmper fattigdom i udviklingslande ved hjælp af en teknologisk indsats.

Practical Action forsøger at hjælpe fattige samfund med at opbygge teknologiske kompetencer og viden og herigennem udarbejde bæredygtige og praktiske løsninger.
NGO’en har stor erfaring med soldrevne pumper i landdistrikter.

Sammen har vi leveret soldrevne drikkevandsanlæg til fire lokalsamfund i Malawi.

P.t. samarbejder vi om drikkevand til nomadesamfund i det nordlige Kenya.

Siden 2015 har Sunlit Future, en indisk socialøkonomisk virksomhed med speciale i solenergi og energieffektivitet, installeret mere end 2.000 soldrevne pumper i en række afsidesliggende landdistrikter i Indien.

Sunlit Future har et stærkt samarbejde med lokale NGO’er i hele landet og indgående viden om de problemer, der er forbundet med at levere sikre og bæredygtige vandanlæg til lokalsamfund i
landdistrikter. I de mest afsidesliggende områder i Indien er elnettet ikke en pålidelig kilde til energi, og der er ofte strømafbrydelser, der strækker sig over flere dage, uger eller endda måneder. De fleste landsbyer vil have større nytte af en soldrevet drikkevandsløsning. Sammen med Sunlit Future kører vi et 3-årigt program, der giver rent vand til 100 landsbyer i Indien.

UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, er en global organisation, der arbejder for at redde liv, beskytte rettigheder og skabe en bedre fremtid for verdens flygtninge, fordrevne og statsløse.

UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, har et unikt mandat fra FN’s Generalforsamling til at lede det internationale arbejde med at beskytte og hjælpe mennesker, der er tvunget på flugt fra deres hjem på grund af krig, konflikt og forfølgelse. Vi mobiliserer livreddende nødhjælp som husly, mad og vand, hjælper med at beskytte flygtninges menneskerettigheder og udvikler varige løsninger, der sikrer, at flygtninge kan genskabe deres liv i sikkerhed. Vi arbejder i over 130 lande, hvor vi bruger vores ekspertise til at beskytte og hjælpe millioner af mennesker.

Sammen med Grundfos Fonden har UNHCR lanceret et nyt initiativ, der vil sikre adgang til rent drikkevand for op imod 800.000 flygtninge og lokale i seks afrikanske lande.

UNICEF er dén organisation, som alle verdens lande har sat i spidsen for at sørge for, at børn overlever og klarer sig i livet. Først og fremmest hjælper vi de mest udsatte børn, men ikke kun dem. UNICEF arbejder for alle verdens børn. Rammen er FN’s Børnekonvention, og hele indsatsen er afhængig af frivillige bidrag.

UNICEF er børnenes stemme på regeringskontorerne, deres hjælpende hånd uanset, hvor de bor og deres livreddende nødhjælpsleverandør under de værste krige og katastrofer. Vi redder børns liv, fra de er inde i deres mors mave, til deres voksenliv begynder.

Fonden samarbejder med UNICEF om katastrofehjælp via funding af nødhjælpsreserven E365 og om en ekstra hygiejneindsats for at beskytte børn i fattige lande mod COVID-19 pandemien.

Den kristne velgørenhedsorganisation Water Mission, som har base i USA, designer, bygger og implementerer løsninger med drikkevands-, sanitets- og hygiejneløsninger i udviklingslande og katastrofeområder.

Fonden har samarbejdet med Water Mission i flere år og ydet katastrofehjælp til Haiti (2010, 2016), Filippinerne (2013) og Liberia (2014). Vi samarbejder i øjeblikket om en række drikkevandsprogrammer til landsbyer i Kenya, Cambodia og Indonesien. Sammen med Water Mission vil vi snart begive os ud på en ny rejse og give mere end 250.000 mennesker på flugt adgang til rent vand. Med dette initiativ vil vi implementere store soldrevne pumpeløsninger i op til fem forskellige flygtningelejre i det vestlige Tanzania. Den største lejr, Nyarugusu, en af verdens største flygtningelejre, blev etableret i 1997 for at give husly til 50.000 congolesiske flygtninge. I løbet af 2015 og 2016 kom der en øget tilstrømning af flygtninge fra Burundi til Nyarugusu og nabolejrene, så lejrene nu huser over 250.000 flygtninge. Water Mission skal arbejde på dette projekt i de næste tre år. Det forventes at blive verdens største til dato.

NGO’en WaterAid med base i Storbritannien har arbejdet i Mozambique i 20 år og implementeret programmer i både byområder og landdistrikter med fokus på adgang til bæredygtigt vand, sanitet og hygiejne.

Sammen vil WaterAid og Poul Due Jensens Fond bygge 12 soldrevne vandforsyningsanlæg, som når ud til mere end 50.000 mennesker i nogle af verdens fattigste landdistrikter i Mozambique. I dag er det kun 37 % af indbyggerne i landdistrikterne i Mozambique, der har adgang til rent vand. Blot 10 % har adgang til toiletter. Partnerskabsprogrammet omfatter 12 soldrevne vandanlæg i fire distrikter, hvor borgerne i øjeblikket henter vand fra forurenede fl der, der ligger op til tre timer fra deres bopæl. Dokumentering og promovering af soldrevne anlæg som en ny vigtig teknologi er en vigtig del af projektet, da soldrevne vandforsyningsanlæg endnu ikke fylder meget i eksisterende WaterAid-projekter.