08. Oct. 2018
Tag med Craig Wiliams fra Water Mission på en to-dages rejse fra Makassar til Palu, hvor de internationale hjælpeorganisationer arbejder på at komme ind og hjælpe de overlevende tsunami-ofre.
Water Missions Nødhjælpskoordinator, Craig Williams, rejser fra Makassar til byen Palu på øen Sulawesi, Indonesien, hvor et jordskælv og en efterfølgende tsunami har ødelagt stort set alt på sin vej. Videoen er på engelsk .

Tsunamibølgen bevægede sig generelt sydpå langs med kysten af øen Sulawesi, men i de dybe bugter  kunne vandet ikke komme væk på samme måde. Byen Palu ligger netop i bunden af sådan en dyb bugt, og bølgen ramte derfor meget hårdt of rev næsten alt med sig. En uge efter katastrofen forsøger hjælpeorganisationerne stadig at komme ind og hjælpe, behovet er stort da folk har mistet næsten alt.

"Jeg talte med en gammel mand i en restaurant. Han sagde: I sidste uge var vi fjorten i min familie. Stolte og glade, med mange fremtidsplaner. I dag er der kun mig tilbage."

Efter jordskælvet og tsunamien i Palu, Dongala District, Central Sulawesi, har Poul Due Jensens Fond bevilget 2 millioner DKK til amerikanske Water Mission som skal skaffe vandforsyning og vandrensnings-kits til det katastroferamte område.
Mere om fondens katastrofehjælp.