Hurtig hjælp når katastrofen rammer
I forbindelse med voldsomme naturkatastrofer sker det ofte, at forsyning af el og vand bliver sat ud af spil. Uden rent vand bliver ofrene lettere ramt af vandbårne sygdomme. Fonden kan derfor hurtigt bevilge midler til at rykke ud og etablere livsvigtig vandforsyning i de ramte områder.

Poul Due Jensens Fonds reserve til naturkatastrofer kan anvendes til at etablere midlertidig vandforsyning, og fonden har derfor ikke samme krav til langsigtet bæredygtighed som til de øvrige vandprojekter.

Fondens donationer til katastrofehjælp 2014-2018

2018

  • 2 millioner DKK: vandforsyning til 75.000 ofre for jordskælv og tsunami i landdistriker omkring Palu, Indonesien  (i samarbejde med Water Mission) | Læs mere

2017

  • 1 million DKK: vandforsyning til 24.000 Rohingya flygtninge i Cox’s Bazar, Bangladesh (i samarbejde med Oxfam)
  • 1 million DKK: vandforsyning til familier ramt af oversvømmelser i Piura-regionen i Peru (i samarbejde med Practical Action)

2016

  • 1 million DKK: vandforsyning til 20.000 ofre for orkanen Matthew (i samarbejde med Water Mission)

2015

  • 1 million DKK: vandforsyning til 10.000 ofre for jordskælvet i Nepal (i samarbejde med Kirkens Nødhjelp)

2014

  • 125.000 USD: vandforsyning til sundhedsklinikker og omkringliggende communities (ca 13.000 personer) i forbindelse med Ebola-krisen i Liberia (i samarbejde med Water Mission)

 

Poul Due Jensens Fond reserverer hvert år 2 millioner kroner til det særlige katastrofeberedskab.

Seneste nyheder (vand)

Nu flyder vandet i Zeze

18. september 2018: Der er fest i landsbyen Zeze, for vandsystemet kan endelig tages i brug. Fondens programchef, Nils Thorup, var til stede ved åbningen.

Hurtig hjælp til Indonesiens tsunami-ofre

Tag med Craig Wiliams fra Water Mission på en to-dages rejse fra Makassar til Palu, hvor de internationale hjælpeorganisationer arbejder på at komme ind og hjælpe de overlevende tsunami-ofre.

Sikkert drikkevand til Zeze, Tanzania

Landsbyen Zeze har cirka 5,100 indbyggere og er beliggende i det vestlige Tanzania ca. 140 kilometer fra Kigoma. Poul Due Jensens Fond har i samarbejde med NGO’en Water Mission indgået en aftale om at levere sikkert drikkevand til landsbyen.

Solenergi skal give rent vand til 1/4 million flygtninge

Fondens projekt vil i løbet af tre år sikre rent drikkevand til flere end 250.000 flygtninge i Tanzania.