Hurtig hjælp når katastrofen rammer
I forbindelse med voldsomme naturkatastrofer sker det ofte, at forsyning af el og vand bliver sat ud af spil. Uden rent vand bliver ofrene lettere ramt af vandbårne sygdomme. Fonden kan derfor hurtigt bevilge midler til sine faste partnere til at rykke ud og etablere livsvigtig vandforsyning i de ramte områder.

Poul Due Jensens Fonds reserve til naturkatastrofer kan anvendes af fondens faste partnere til at etablere midlertidig vandforsyning, og fonden har derfor ikke samme krav til langsigtet bæredygtighed som til de øvrige vandprojekter.

Fondens donationer til katastrofehjælp 2014-2019

2019

  • 250.000 DKK: Akut nødhjælp til ofre for orkanen Dorian på Bahamas (i samarbejde med Water Mission)
  • 1 million DKK: Akut nødhjælp til ofre i Malawi efter cyklonen Idai (i samarbejde med Water Mission).
  • 1 million DKK: Akut nødhjælp til ofre i Mozambique efter cyklonen Idai (i samarbejde med PlanBørnefonden/Plan International)
  • 1,1 million DKK: Bidrag til UNICEF’s katastrofeberedskabsfond, E365. Læs mere på unicef.dk.

2018

  • 2 millioner DKK: vandforsyning til 75.000 ofre for jordskælv og tsunami i landdistriker omkring Palu, Indonesien  (i samarbejde med Water Mission) | Læs mere

2017

  • 1 million DKK: vandforsyning til 24.000 Rohingya flygtninge i Cox’s Bazar, Bangladesh (i samarbejde med Oxfam)
  • 1 million DKK: vandforsyning til familier ramt af oversvømmelser i Piura-regionen i Peru (i samarbejde med Practical Action)

2016

  • 1 million DKK: vandforsyning til 20.000 ofre for orkanen Matthew (i samarbejde med Water Mission)

2015

  • 1 million DKK: vandforsyning til 10.000 ofre for jordskælvet i Nepal (i samarbejde med Kirkens Nødhjelp)

2014

  • 125.000 USD: vandforsyning til sundhedsklinikker og omkringliggende communities (ca 13.000 personer) i forbindelse med Ebola-krisen i Liberia (i samarbejde med Water Mission)

 

Poul Due Jensens Fond reserverer hvert år 2 millioner kroner til det særlige katastrofeberedskab.

Seneste nyheder (vand)

Soldrevet vandforsyning til 200.000 i det vestlige Tanzania

Den 24. oktober kunne Poul Due Jensens Fond efter tre års arbejde indvie borehul 2 i Nyarugusu Flygtningelejren og dermed levere sikkert drikkevand tilknap 150.000 flygtninge i det vestlige Tanzania. Samtidig kunne Fonden fejre at have nået ud til over 50.000 tanzanianere i små landsbysamfund uden for lejren.

Asante sana

Vi modtog for nylig en meget bevægende video fra landsbyen Segara og vores partnere i Water Mission Kenya. 'Asante Sana 'betyder 'mange tak' på Swahili.

Vand og data flyder i Togo

De to landsbyer Bouré og Iko-Akpa i Togos Plateaux Region har nu bedre adgang til sikkert drikkevand fra et splinternyt vandsystem, der kombinerer solpaneler med saltvandsbatterier og en SQ Flex dykpumpe. Poul Due Jensens Fond og vores partnere i Grundfos og PlanBørnefonden indsamler live data fra systemet om performance og forbrug, som skal gøre os klogere for fremtiden.

Nødhjælp til Malawi og Mozambique efter cyklonen Idai

Poul Due Jensens Fond rækker ud til cyklonens ofre i samarbejde med Water Mission og PlanBørnefonden (Plan International).

Miljøvenlig batteriløsning skal sikre rent vand i Togo

Hvis vi skal nå FN's verdensmål 6 om at sikre adgang til rent drikkevand til alle, må vi væk fra håndpumperne, som stjæler alt for meget tid der kunne være brugt på skole eller andet arbejde. Derfor tester Poul Due Jensens Fond og PlanBørnefonden nu en miljøvenlig pumpeløsning med saltvandsbatterier i Togo.

Nu flyder vandet i Zeze

18. september 2018: Der er fest i landsbyen Zeze, for vandsystemet kan endelig tages i brug. Fondens programchef, Nils Thorup, var til stede ved åbningen.

Hurtig hjælp til Indonesiens tsunami-ofre

Tag med Craig Wiliams fra Water Mission på en to-dages rejse fra Makassar til Palu, hvor de internationale hjælpeorganisationer arbejder på at komme ind og hjælpe de overlevende tsunami-ofre.

Sikkert drikkevand til Zeze, Tanzania

Vandsystemet i Zeze blev indviet i september 2018. Landsbyen har cirka 5,100 indbyggere og er beliggende i det vestlige Tanzania, ca. 140 kilometer fra Kigoma. Poul Due Jensens Fond har i samarbejde med NGO’en Water Mission skabt adgang til sikkert drikkevand til landsbyen.