Hurtig hjælp når katastrofen rammer
I forbindelse med voldsomme naturkatastrofer sker det ofte, at forsyning af el og vand bliver sat ud af spil. Uden rent vand bliver ofrene lettere ramt af vandbårne sygdomme. Grundet COVID-19 epidemien har Fonden udvidet reserven til nødhjælp i 2020.

Poul Due Jensens Fonds reserve til naturkatastrofer anvendes normalt af fondens partnere til at etablere midlertidig vandforsyning, og fonden har derfor ikke samme krav til langsigtet bæredygtighed som til de øvrige vandprojekter.

NB: Grundet COVID-19 epidemien har Fonden udvidet reserven til nødhjælp i 2020. Læs mere

Corona-relaterede donationer i 2020

 • 12,25m DKK | 1,5 millioner til Dansk Røde Kors, 5 millioner til UNICEF og 5 millioner til Internationalt Røde Kors er lige nu på vej ud for at bidrage til at afværge coronapandemiens hærgen. Dertil kommer 750.000 til vandrensning på to hospitaler i Hubei-provinsen i Kina. Mere
 • 17,5m DKK | 15,7 millioner til fire vand-relaterede projekter og 1,8 millioner til forskning. Mere
 • 9,2m DKK | Knap 9,2 millioner kroner er på vej til en række projekter som skal bidrage til bekæmpelse af COVID-19 og dens følgevirkninger. Mere
 • 0,9m DKK | Beløbet går til fire lokale Grundfos projekter i Indien og Filippinerne samt til et nationalt studie ledet af Center for Akutforskning på Aarhus Universitetshospital som skal undersøge om fokuseret ultralyd af lungerne (FLUS) kan udnyttes til tidlig diagnosticering af COVID-19 lungeinfektioner.
 • 2,4m DKK | Beløbet støtter NGO’en World Visions arbejde for at standse spredning af COVID-19 i Ghana og Niger gennem sanitatets- og hygiejne træning of opførelse af infrastruktur (soldrevne vandsystemer og håndvaskestationer).
 • 660.500 DKK | Beløbet sikrer at Human Needs Project kan levere fire måneders gratis adgang til drikkevand og santitetsservices for 80.000 beboere i Nairobis største slumområde, Kibera

Flere af projekterne ovenfor er finansieret via Poul Due Jensen Community Engagement Grant som skal øge Grundfos-selskabernes sociale engagement. Mere

Fondens donationer til katastrofehjælp 2014-2019

2019

 • 250.000 DKK: Akut nødhjælp til ofre for orkanen Dorian på Bahamas (i samarbejde med Water Mission)
 • 1 millioner DKK: Akut nødhjælp til ofre i Malawi efter cyklonen Idai (i samarbejde med Water Mission).
 • 1 million DKK: Akut nødhjælp til ofre i Mozambique efter cyklonen Idai (i samarbejde med PlanBørnefonden/Plan International)
 • 1,1 million DKK: Bidrag til UNICEF’s katastrofeberedskabsfond, E365. Læs mere på unicef.dk.

2018

 • 2 millioner DKK: vandforsyning til 75.000 ofre for jordskælv og tsunami i landdistriker omkring Palu, Indonesien  (i samarbejde med Water Mission) | Læs mere

2017

 • 1 million DKK: vandforsyning til 24.000 Rohingya flygtninge i Cox’s Bazar, Bangladesh (i samarbejde med Oxfam)
 • 1 million DKK: vandforsyning til familier ramt af oversvømmelser i Piura-regionen i Peru (i samarbejde med Practical Action)

2016

 • 1 million DKK: vandforsyning til 20.000 ofre for orkanen Matthew (i samarbejde med Water Mission)

2015

 • 1 million DKK: vandforsyning til 10.000 ofre for jordskælvet i Nepal (i samarbejde med Kirkens Nødhjelp)

2014

 • 125.000 USD: vandforsyning til sundhedsklinikker og omkringliggende communities (ca 13.000 personer) i forbindelse med Ebola-krisen i Liberia (i samarbejde med Water Mission)

Poul Due Jensens Fond reserverer normalt 5 millioner kroner til det særlige katastrofeberedskab.

Seneste nyheder (vand)

Rundt om Corona - podcast fra Poul Due Jensens Fond

Flemming Konradsen er professor i Global Sundhed ved Københavns Universitet og sidder i bestyrelsen for Poul Due Jensens Fond. I et nyt podcast kan du få et indblik i hans viden om coronavirus og den betydning vores alle sammens adfærd har for hvordan vi overvinder den.

En håndsrækning til Kibera Town Centre

Poul Due Jensens Fond sender 100.000 USD til NGO'en Human Needs Project, som skal sikre fire måneders gratis adgang til drikkevand og santitetsservices for 80.000 beboere i Nairobis største slumområde, Kibera

Danske millioner fra FN-fond til Beirut

FN og UNICEF frigiver nu midler til Beiruts børn fra katastrofefond - en fond der støttes af bl.a Poul Due Jensens Fond.

30.000 visirer til Læger uden Grænser

Ude i verden er der stor mangel på værnemidler, ikke mindst i verdens brændpunkter. Derfor sender Poul Due Jensens Fond nu 30.000 Grundfos-visirer afsted til Læger uden Grænser.

Beskyttelse mod COVID-19 i Tanzania

Den 7. juli havde vi besøg af Benjamin Filskov, landedirektør for Water Mission i Tanzania, som blandt andet fortalte fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted om de tiltag, NGO'en har gjort for at mindske smittespredningen på landets hospitaler.

Effektivt samarbejde begrænser smittespredning blandt Etiopiens flygtninge

Adgang til rent vand, oplysning og sanitetsprodukter. Det er hjørnestenene i den indsats PlanBørnefonden med støtte fra Poul Due Jensens Fond lige nu gør for at stoppe spredningen af COVID-19 i Etiopiens flygtningelejre.

World Refugee Day: Every Action Counts

I dag er det #WorldRefugeeDay, hvor vi minder hinanden om, at der verden over er 80 millioner mennesker på flugt. Årets tema er Every Action Counts, for vi kan alle gøre en forskel. Alene kan vi måske ikke gøre så meget hver især, men sammen er der næsten ingen grænser for hvad vi kan.

Støtte til COVID-19 indsats i Ghana og Niger

Fonden støtter NGO’en World Visions arbejde for at standse spredning af COVID-19 i Ghana og Niger gennem sanitatets- og hygiejne træning of opførelse af infrastruktur (soldrevne vandsystemer og håndvaskestationer) med 2,4 millioner.

Nødhjælp til flygtninge i Libanon

Poul Due Jensens Fond har doneret knap 2 millioner kroner til Læger uden Grænser. Donationen går til den livsvigtige indsats mod COVID-19 i Libanons store flygtningesamfund.