Hjælp til ca. 20.000 mennesker
Dette partnerskabsprogram vil bringe sikkert drikkevand via solsystemer til mere end 20.000 mennesker i fire samfund i Malawi.

Man har udvidet SE4RC projektet, så der kan leveres sikkert drikkevand til samfundene via soldrevne pumpesystemer. Dette opnås i fire landsbyer i Malawi. I projektet fortages hydrogeologisk og geofysiske undersøgelser på 15 lokationer, for at identificere hvor placeringen af ​​otte nye borehuller skal foretages. Via bæredygtige energiløsninger i landdistrikterne hjælper man familier med at overleve fremtidig tørke og at med at tjene til den daglige husholdning ved at forbinde vandingssystemer til soldrevne mini-grids. Man vil generere over 200 kW til skoler, klinikker, virksomheder og til kunstvandingssystemer – som vil ændre lokalsamfunds adgang til uddannelse, sundhed, trivsel og indtjening. SE4RC udføres i samarbejde med, og med støtte fra lokalsamfund, lokale og internationale partnere, den private sektor og regeringen i Malawi og Zimbabwe.

Partnerskab
Implementeringen er sikret af Fondens strategiske partner, Practical Action. Practical Action er en international NGO, der anvender deres teknologiske viden til at afhjælpe fattigdom i udviklingslandene. NGO’en har stor erfaring med soldrevne systemer i landdistrikter.

Fonden bidrager
Projektet har Fonden støttet gennem et tilskud på 420.000 GBP. Poul Due Jensens Fond vil bidrage til at gøre sikkert drikkevand tilgængeligt for fattige landsbysamfund i udviklingslande samt for indbyggere i verdens glemte flygtningelejre.

Nyheder

Læs de seneste nyheder fra Fonden

Kenya 23 – næste skridt

Samarbejdspartner

Water Mission

Katastrofehjælp

Samarbejdspartner

Water Mission, Kirkens Nødhjelp (Norwegian Church Aid), WaterAid, Practical Action, Oxfam

Rent vand og sanitet i Togo

Samarbejdspartner

PlanBørnefonden

Rent vand til Mozambique

Samarbejdspartner

WaterAid

Zeze Tanzania

Samarbejdspartner

Water Mission

100 pumper til 100 landsbyer

Samarbejdspartner

Sunlit Future

Nyarugusu flygtningelejr

Samarbejdspartner

Water Mission