Renovering og myndigghedssamarbejde
Et projektsamarbejde mellem Poul Due Jensens Fond, Jysk landsbyudvikling i Nepal og det østjyske miljøfirma Envidan A/S skal sikre den langsigtede bæredygtighed af vandforsyningen i tre landsbyer i Madi-provinsen i Nepal.

I 2011 finansierede Poul Due Jensens Fond Jysk landsbyudvikling i Nepals opførelse af to soldrevne vandsystemer i Madi-provinsen i Nepal. Vandsystemerne åbnede i april 2013. Desværre viste det sig sidenhen, at de opførte systemer hverken var teknisk eller økonomisk bæredygtige, og den østjyske NGO har nu sat sig for at etablere en ny vandforsyning de tre landsbyer i området, som fremover skal drives af de offentlige myndigheder.

Et af de eksisterende vandtårne i Madi. April 2015. Foto: Jysk landsbyudvikling i Nepal.

Det tekniske arbejde udføres under ledelse af den rådgivende miljøvirksomhed Envidan A/S. Renoveringsprojektet løber fra september 2019 til juni 2021 og finansieres af Poul Due Jensens Fond.

"Det har været et stærkt ønske fra Fonden, at Madi Municipality overtager ansvaret for driften af vandforsyningerne. Projektet er derfor udviklet i tæt samarbejde mellem de danske projektpartnere og de lokale myndigheder."
Nils Thorup, programchef, Vand

Læs mere om projektet på Jysk landsbyudvikling i Nepals hjemmeside

Envidan’s nepalesiske medarbejder Surya Prajapati fortæller om vandprojektet. Foto: Jysk landsbyudvikling i Nepal

Det nye vandsystem skal køre på sol om dagen og almindelig strøm om natten. Foto: Jysk landsbyudvikling i Nepal