Nyarugusu Flygtningelejr - en af verdens største
Nyarugusu er en af verdens største flygtningelejre. Den blev etableret i 1997 og kan rumme op til 50.000 congolesiske flygtninge.

I 2015 har en tilstrømning af burundiske flygtninge øget befolkningen i Nyarugusu og nabolejrene til over 250.000. Den nuværende vandinfrastruktur er af ældre dato og systemet er stærkt underdimensioneret. Den voksende vandefterspørgsel i lejrene, kan derfor ikke honoreres. Endvidere er det eksisterende system dieseldrevet og dermed meget dyrt at betjene. Nyarugusu og nærliggende Nduta, Mtendeli og Karago flygtningelejre ligger i det nordvestlige Tanzania tæt på grænserne til DR Congo og Burundi.

Verdens største soldrevne vandsystem

I løbet af de næste 3 år vil Water Mission og Poul Due Jensens Fond erstatte den eksisterende vandinfrastruktur med et moderne soldrevet vandsystem; verdens største til dato. Den anslåede pris vil være 5.3 millioner USD.

Projektet formål er ikke blot at sænke de løbende omkostninger i lejren, men også at forbedre sundheden og levevilkårene betydeligt. Nyarugusu lejren drives af UNHCR i samarbejde med OXFAM.

Mere data – om UNHCR’s projekter i Tanzania.

Partner
Projektimplementeringen sikres af Fondens strategiske partner, Water Mission. Water Mission er en kristen NGO med en ingeniørorganisation, der designer, bygger og implementerer sikre vand-, sanitets- og hygiejneløsninger til mennesker i udviklingslande og katastrofeområder Mere information her.

 

Andre programmer

Læs mere

Kenya 23 – næste skridt

Samarbejdspartner

Water Mission

Katastrofehjælp

Samarbejdspartner

Water Mission, Kirkens Nødhjelp (Norwegian Church Aid), WaterAid, Practical Action, Oxfam

Rent vand og sanitet i Togo

Samarbejdspartner

PlanBørnefonden

Rent vand til Mozambique

Samarbejdspartner

WaterAid

Zeze Tanzania

Samarbejdspartner

Water Mission

Sikkert vand til Malawi

Samarbejdspartner

Practical Action

100 pumper til 100 landsbyer

Samarbejdspartner

Sunlit Future