Nyarugusu Flygtningelejr - en af verdens største
Nyarugusu er en af verdens største flygtningelejre. Den blev etableret i 1997 og kan rumme op til 50.000 congolesiske flygtninge.

I 2015 har en tilstrømning af burundiske flygtninge øget befolkningen i Nyarugusu og nabolejrene til over 250.000. Den nuværende vandinfrastruktur er af ældre dato og systemet er stærkt underdimensioneret. Den voksende vandefterspørgsel i lejrene, kan derfor ikke honoreres. Endvidere er det eksisterende system dieseldrevet og dermed meget dyrt at betjene. Nyarugusu og nærliggende Nduta, Mtendeli og Karago flygtningelejre ligger i det nordvestlige Tanzania tæt på grænserne til DR Congo og Burundi.

Verdens største soldrevne vandsystem

I løbet af de næste 3 år vil Water Mission og Poul Due Jensens Fond erstatte den eksisterende vandinfrastruktur med et moderne soldrevet vandsystem; verdens største til dato. Den anslåede pris vil være 5.3 millioner USD.

Projektet formål er ikke blot at sænke de løbende omkostninger i lejren, men også at forbedre sundheden og levevilkårene betydeligt. Nyarugusu lejren drives af UNHCR i samarbejde med OXFAM.

Mere data – om UNHCR’s projekter i Tanzania.

Partner
Projektimplementeringen sikres af instituttets strategiske partner, Water Mission. Water Mission er en kristen NGO med en ingeniørorganisation, der designer, bygger og implementerer sikre vand-, sanitets- og hygiejneløsninger til mennesker i udviklingslande og katastrofeområder Mere information her.

 

Andre programmer

Læs mere

Katastrofehjælp

Samarbejdspartner

Water Mission, Kirkens Nødhjelp (Norwegian Church Aid), WaterAid, Practical Action, Oxfam

Zeze Tanzania

Samarbejdspartner

Water Mission

Sikkert vand til Malawi

Samarbejdspartner

Practical Action

100 pumper til 100 landsbyer

Samarbejdspartner

Sunlit Future