22. Jan. 2021
Poul Due Jensens Fond har frigivet 1 million kroner til akut nødhjælp til ofrene for jordskælvet på Sulawesi i Indonesien.

Fredag morgen den 15. januar 2021 ramte et kraftigt jordskælv (6,2 på richterskalaen) det vestlige Sulawasi, 6 km nord for byen Majene, og skabte store ødelæggelser.

  • Over 18.000 personer er evakueret til omkringliggende evakueringscentre.
  • Indonesian Agency for Disaster Management (BNPB) har rapporteret over 90 døde og 826 sårede i de to distrikter Mamuju og Majene.
  • Begge distrikter melder om omfattende ødelæggelser, herunder to hospitaler, 25 skoler, to hoteller, et sundhedscenter Mamuju havn og over 300 huse.
Water Mission distributing water in Western Sulawesi

Water Mission uddeler drikkevand i Western Sulawesi-provinsen. Foto: Water Mission

Fonden og Grundfos Indonesien bakker op

Fondens partner, Water Mission, har modtaget 1 million kroner til akut nødhjælp (eksempelvis rent drikkevand og vandrensningstabletter). Derudover har Grundfos Indonesien tilbudt at hjælpe med bl.a. logistik og lagerplads.

"Grundfos Indonesien ligger i området som er berørt af katastrofen, og vi har forpligtet os til at hjælpe rednings- og genopbygningsaktiviterne på vej med Fondens hjælp i ryggen og i tæt samarbejde med Water Mission. På vegne af Grundfos og alle medarbejderne vil jeg hermed udtrykke min dybeste sympati og medfølelse for alle der er berørt af ulykken."
Radinal Latuconsina, President Director, Head of Sales , Grundfos Trading Indonesia

Water Mission  er klar til at rykke ind med 600.000 personlige vandrensesæt, der kan dække behovet de første par uger.  Sideløbende opstilles fem vandrensningsheder, der hver især kan levere vand til ca. 5.000 mennesker per dag.

Water Mission Indonesien distribuerer vand fra en pick up truck

Water Mission Indonesien distribuerer vand fra en pick up truck. Foto: Water Mission (Twitter)

Sidst Sulawesi blev ramt af en naturkatastrofe var tsunamien i 2018, hvor Fonden assisterede med et tilsvarende beløb. Du kan læse mere om vores katastrofehjælp her.