Historie
Poul Due Jensens værdier og skyhøje ambitioner lever den dag i dag videre i Grundfos' værdigrundlag. Den arv sikrede han sig ved at etablere Poul Due Jensens Fond som hovedejer af Grundfos.

Poul Due Jensen blev født 19. maj 1912 på en fattiggård i Sahl uden for Bjerringbro som søn af forvalterparret. Den tætte kontakt med samfundets dårligst stillede betød, at han allerede i sin tidlige barndom fik værdier som social ansvarlighed og medmenneskelighed ind under huden. Poul Due Jensen mistede både sin mor og sin storebror meget tidligt. Allerede som 14-årig flyttede han hjemmefra og begyndte i lære på Svendsens Maskinfabrik i Bjerringbro. Her udviklede han sine evner som værktøjsmager.

Efter endt læretid ønskede han stadig at lære mere, men efter et års ingeniørstudier måtte han dog opgive studierne og vende tilbage til sit job på Svendsens Maskinfabrik, da midlerne slap op. Poul havde mistet sin far som 17-årig og måtte fra den dag stå helt på egne ben.


Poul Due Jensen – One of a kind 1 from Poul Due Jensens Fond [Grundfos] on Vimeo.

Se Kapitel 2 | Kapitel 3 | Kapitel 4

Poul Due Jensen grundlagde den smedeforretning, som siden skulle blive til pumpegiganten Grundfos, i 1944. Han var en stor matematisk og teknisk begavelse, som konstant søgte bedre og mere innovative produkter og løsninger til gavn for både kunder, medarbejdere og samfundet.

"Da min far startede en smedeforretning i 1944, vidste han ikke, at hans fremtid skulle komme til at handle om pumper "
Niels Due Jensen, tidligere bestyrelsesformand, Poul Due Jensens Fond

Grundfos’ corporate film, ‘A Pump’, fortæller historien om virksomhedens teknologiske innovation og vilje og evne til at knytte bæredygtige bånd med omverdenen.