Grundfosprisen
Formålet med Grundfosprisen er at fremme, anerkende og støtte national og international forskning i banebrydende og visionære løsninger inden for teknik og videnskab.

Om Grundfosprisen
Grundfosprisen blev oprettet af Poul Due Jensens Fond i 2001 med det formål at stimulere, anerkende og støtte national og international forskning i banebrydende, samfundsgavnlige og fremsynede løsninger inden for det tekniske og naturvidenskabelige område.

I 2017 var temaet for Grundfosprisen “Technologies enabling the transition to a fossil-free society”.

Irini Angelidaki Keynote from Poul Due Jensens Fond on Vimeo.

Prisen består af skulpturen “Be-Think-Innovate” af kunstneren Flemming Brylle og en kontant betaling på 1 mio. kr., hvoraf 250.000 kr. går direkte til prismodtageren, mens de resterende 750.000 kr. går til videre forskning inden for området.

Valg af kandidater
Nominering af kandidater til Grundfosprisen er hvert år muligt fra d. 1. februar til og med d. 1. maj. Alle kan nominere kandidater til Grundfosprisen. Nomineringen skal bestå af en motivation (maks. 3 til 4 sider) samt et kort CV.

Bedømmelsesudvalg

Bedømmelsesudvalget består af:
Formand Niels Due Jensen, Poul Due Jensen Foundation,
Jens Maaløe, CEO for Terma A/S
Sven Caspersen, tidligere rektor ved Aalborg Universitet
Professor Nina Smith, Aarhus Universitet
Preben Terndrup Pedersen, Professor Emeritus ved Danmarks Tekniske Universitet

Vinderen vil blive underrettet direkte i juli måned. I tilfælde af at udvalget ikke identificerer en kvalificeret kandidat, vil prisen ikke blive tildelt.

"Vinderen bliver offentliggjort i forbindelse med Grundfos-prisceremonien hvert år i oktober."