Grundfosprisen
Formålet med Grundfosprisen er at fremme, anerkende og støtte national og international forskning i banebrydende og visionære løsninger inden for teknik og videnskab.

Om Grundfosprisen
Grundfosprisen blev oprettet af Poul Due Jensens Fond i 2001 med det formål at stimulere, anerkende og støtte national og international forskning i banebrydende, samfundsgavnlige og fremsynede løsninger inden for det tekniske og naturvidenskabelige område. 

Siden 2018 har Grundfosprisen hædret unge forskere gennem temaet “The Stars of Tomorrow”. Vinderen afsløres i forbindelse med prisuddelingen.

Prisvinder 2019: Morten Mattrup Smedskjær, AAU

Læs mere om årets prisvinder.

Prisen består af skulpturen “Be-Think-Innovate” af kunstneren Flemming Brylle og en kontant betaling på 1 mio. kr., hvoraf 250.000 kr. går direkte til prismodtageren, mens de resterende 750.000 kr. går til videre forskning inden for området.

Valg af kandidater
Nominering af kandidater til Grundfosprisen er hvert år muligt fra d. 1. februar til og med d. 1. maj. Alle kan nominere kandidater til Grundfosprisen. Nomineringen skal bestå af en motivation (maks. 3 til 4 sider) samt et kort CV.

Bedømmelsesudvalget består af:

– Niels Due Jensen, tidligere formand, Poul Due Jensens Fond
Jens Maaløe, formand, Poul Due Jensens Fond

– Per Halkjær, professor, Aalborg Universitet
– Nina Smith, professor, Aarhus Universitet
Preben Terndrup Pedersen, professor emeritus, Danmarks Tekniske Universitet

Vinderen vil blive underrettet direkte i juli måned. I tilfælde af at udvalget ikke identificerer en kvalificeret kandidat, vil prisen ikke blive tildelt.

"Vinderen bliver offentliggjort i forbindelse med Grundfos-prisceremonien i Bjerringbro."