Grundfosprisen
Formålet med Grundfos-prisen er at fremme, anerkende og støtte national og international forskning i banebrydende og visionære løsninger inden for teknik og videnskab.

Om Grundfos-prisen
Grundfos-prisen blev oprettet af Poul Due Jensen fonden i 2001 med det formål at stimulere, anerkende og støtte national og international forskning i banebrydende, samfundsgavnlige og fremsynede løsninger inden for det tekniske og naturvidenskabelige område.

Prisen består af skulpturen “Be-Think-Innovate” af kunstneren Flemming Brylle og en kontant betaling på 1 mio. kr., hvoraf 250.000 kr. Går direkte til prismodtageren, mens de resterende 750.000 kr. går til videre forskning inden for området.

I 2017 vandt Irini Angelidaki Grundfosprisen for hendes forsking inden for bioenergi.

Valg af kandidater
Nominering af kandidater til Grundfosprisen er hvert år muligt fra d. 1. februar til og med d. 1. maj. Alle kan nominere kandidater til Grundfosprisen. Nomineringen skal bestå af en motivation (maks. 3 til 4 sider) samt et kort CV.


I 2017 var temaet for Grundfosprisen “Technologies enabling the transition to a fossil-free society”.


Bedømmelsesudvalg


Bedømmelsesudvalget består af:
Formand Niels Due Jensen, Poul Due Jensen Foundation,
Jens Maaløe, CEO for Terma A/S
Sven Caspersen, tidligere rektor ved Aalborg Universitet
Professor Nina Smith, Aarhus Universitet
Preben Terndrup Pedersen, Professor Emeritus ved Danmarks Tekniske Universitet

Vinderen vil blive underrettet direkte i juli måned. I tilfælde af at udvalget ikke identificerer en kvalificeret kandidat, vil prisen ikke blive tildelt.

"Vinderen bliver offentliggjort i forbindelse med Grundfos-prisceremonien hvert år i oktober."