Grundfosprisen
Formålet med Grundfosprisen er at fremme, anerkende og støtte national og international forskning i banebrydende og visionære løsninger inden for teknik og videnskab.

Grundfosprisen blev oprettet af Poul Due Jensens Fond i 2001 med det formål at stimulere, anerkende og støtte national og international forskning i banebrydende, samfundsgavnlige og fremsynede løsninger inden for det tekniske og naturvidenskabelige område. 

Siden 2018 har Grundfosprisen hædret unge forskere gennem temaet “The Stars of Tomorrow”. Udvælgelseskriterierne er følgende:

  • Forskningsområde inden for teknik og naturvidenskab
  • Banebrydende, anerkendt og signifikant forskning
  • Forskning, som skaber eller lægger fundamentet til samfundsgavnlige resultater (dvs. som bidrager til at opnå FN’s verdensmål)
  • Aldersgrænse: 40 år for mænd / 45 år for kvinder (*)

Vinderen afsløres i forbindelse med prisuddelingen 11. november 2021. Læs om sidste års prisvinder.

(*) Skæringsdatoen for aldersgrænsen ligger på prisuddelingsdagen, dvs. hvis den indstillede fylder hhv. 41/46 år inden eller på denne dag, kan vedkommende ikke modtage Grundfosprisen)

Prisvinder 2020: Dorthe Bomholdt Ravnsbæk, Syddansk Universitet

Mission_better and cheaper batteries from Grundfos Foundation | PDJF on Vimeo.

Grundfosprisen består af skulpturen “Be-Think-Innovate” af kunstneren Flemming Brylle og en kontant betaling på 1 mio. kr, hvoraf 250.000 kr. går direkte til prismodtageren, mens de resterende 750.000 kr. går til videre forskning inden for området. 

Indstilling af kandidater
Nominering af kandidater til Grundfosprisen er hvert år muligt fra d. 1. marts til og med d. 1. maj. Alle kan nominere kandidater til Grundfosprisen. Nomineringen skal bestå af en motivation (maks. 3 til 4 sider) samt et kort CV som sendes til grundfosprize@grundfos.com.

Kandidater som indstilles til Grundfosprisen må ikke være ældre end 40 år (mænd) / 45 år (kvinder) på dagen for uddelingen. I 2021 uddeles Grundfosprisen i begyndelsen af november. Mere om prisuddelingen.

Bedømmelsesudvalget bestod i 2020 af:

Jens Maaløe, formand, Poul Due Jensens Fond
– Niels Due Jensen, tidligere formand, Poul Due Jensens Fond
– Per Halkjær Nielsen, professor, Aalborg Universitet
– Nina Smith, professor, Aarhus Universitet
Ole Sigmund, professor, Danmarks Tekniske Universitet

Vinderen vil blive underrettet direkte i juli måned. I tilfælde af at udvalget ikke identificerer en kvalificeret kandidat, vil prisen ikke blive tildelt.

"Vinderen bliver offentliggjort i forbindelse med Grundfos-prisceremonien i Bjerringbro."