16. Nov. 2018
18. september 2018: Der er fest i landsbyen Zeze, for vandsystemet kan endelig tages i brug. Fondens programchef, Nils Thorup, var til stede ved åbningen.

Opening of tap stand, Zeze

Det er en stor dag med sang med både sang og dans i Zeze. Vandsystemet er klar og leverer rent og klart drikkevand til 5.100 indbyggere, tre skoler og den lokale sundhedsklinik. Vandet er gratis i dag, så folk stimler sammen om de nye tappesteder, hvor rent og klart vand strømmer takket være et splinternyt soldrevet vandsystem, sponsoreret af Poul Due Jensens Fond og Niels Due Jensen.

Også for fondens programchef for vand var det en særlig dag: det var nemlig første gang han deltog i indvielsen af et vandsystem. Desuden havde han en meddelelse med fra Niels Due Jensen til byens indbyggere.

"For mig personligt var det en hel fantastisk oplevelse at repræsentere Niels Due Jensen og Poul Due Jensens Fond. Specielt kvinder, men overraskende også to ældre mænd kom hen og tog min hånd og sagde 'Thank you'. Jeg var ikke i tvivl om at det var både spontant og oprigtigt ment."

Inauguration of Zeze Community Water System, Tanzania from Poul Due Jensen Foundation on Vimeo.

Tilstede ved indvielsen var også District Commissioner Titus Mguha, der var æresgæsten. Det var positivt at høre hans støtte til projektet. Hele to gange tidligere har der været forsøgt at lave vandsystemer til Zeze uden succes, så derfor er sejren med en succesfuld installation endnu større. Titus Mguha opfordrede den nyetablerede vandkomite til, i tilfælde af at nogle modarbejdede dem, at kontakte ham personligt, så lokalsamfundet overholder Zeze’s vedtægter på sigt.

"Will Furlong fra Water Mission Tanzania bekræfter det gode samarbejde med myndighederne i Kasulu District, hvor Zeze er den eneste landsby ud af 62 med en vandforsyning, med klorering. To andre landsbyer i Kasulu District er med i planen for det resterende Host Community Project."

Officielt følges projektet fra nu og et år frem, hvor vandkomiteen skal vise, at projektet udvikler sig bæredygtigt, og hvis det er tilfældet overføres det officielt til byen. Derudover er det en del af aftalen med Water Mission, at projektet reelt følges de næste fem år for at sikre bæredygtigheden i projektet. Det er ikke kun på hardware delen, men også gældende for de mere bløde ting som community training og træning af selve vandkomiteen, hvis det skønnes nødvendigt. Blandt andet overvåges systemet via satellit, således at vandforbruget registreres ved Water Mission, men vi får naturligvis også adgang til data.

Læs mere om projektet i Zeze

 

 

Vandprogrammer

Poul Due Jensens Fond støtter FN's verdensmål #6.1 ved at skabe adgang til rent drikkevand til mennesker i verdens fattigste landdistrikter.