16. Nov. 2020
Forskere fra HydroGeofysik-gruppen ved Aarhus Universitet har gennem to uger trænet medarbejdere fra NGO'en Water Mission i at indsamle og efterbehandle data om undergrunden ved hjælp af tTEM-teknologi. Teknologien skal nu tages i brug i fondens nye flagskibsprojekt i Gambela-regionen i det vestlige Etiopien.
I samarbejde med PlanBørnefonden og den amerikanske NGO Water Mission vil vi sikre en stabil vandforsyning, etablering af sanitet og hygiejnetræning til over 118.500 mennesker i flere flygtningelejre i Gambella-regionen i Etiopien.
Som en del af projektet vil vi benytte tTEM-teknologi, der er udviklet af forskere ved AU GeoScience med støtte fra fonden, til at kortlægge undergrunden. Derfor er fem medarbejdere fra NGO’en Water Mission nu blevet trænet af forskerne i hvordan udstyret skal bruges.

Video: t-TEM træning i Danmark fra Grundfos Foundation | PDJFVimeo.

Træningen er nu afsluttet. og udstyret skal fragtes til Etiopien, hvor Water Mission skal stå for kortlægning af undergrunden samt den tekniske del af vandprojektet.

Forskningsassistent Rune Kraghede er ved at kortlægge undergrunden i nærheden af Dølby kirke, lidt uden for Skive, sammen med Cornelius Kitayi, Riaman Pchumba og projektleder i Water Mission André Mergenthaler

Forskningsassistent Rune Kraghede (orange hættetrøje) hjælper med at kortlægge undergrunden i nærheden af Dølby kirke, lidt uden for Skive, sammen med Cornelius Kitayi, Riaman Elias Pchumba (med tophue) og projektleder i Water Mission André Mergenthaler (med pelshue). Foto: Poul Due Jensens Fond