09. Sep. 2022
Fredag den 9. september kl. 21.45 vises INTO DUST på DR2. Filmen handler om den voksende krise, hvor verden løber tør for rent drikkevand.

Verden befinder sig i en massiv vandkrise. Ifølge FN lever mere end 2 milliarder mennesker uden adgang til sikkert drikkevand, og 785 millioner mangler basal adgang til vand. Dertil kommer en alvorlig vandrelateret trussel mod verdens storbyer fra klimaforandringerne. Disse tal sætter virkelig de problemer, vi står over for, i perspektiv.

Men nogle gange har man brug for at få historien fortalt på en anden måde. Kampen om vandet (INTO DUST) er en drama-dokumentar, fortalt af den Oscar-vindende britiske instruktør, Orlando von Einsiedel. Fredag aften kan du selv opleve den på DR2.

"I 2013 blev den pakistanske aktivist Perween Rahman myrdet, efter hun havde afsløret, at vandet fra hendes lokalsamfund blev stjålet. Nu vender hendes søster Aquila tilbage til Karachi for at undersøge mordet og kæmpe for retfærdighed. Men magtfulde kræfter, der tjener stort på at sælge byens vand til indbyggerne, står i vejen. Baseret på en virkelig historie."
Omtale på DRTV
  • Filmen kan tilgås på DR2 fredag den 9. september
  • Besøg filmens officielle website for mere information filmen og den globale vandkrise.

Vand og bæredygtig udvikling

Poul Due Jensens Fond har støttet produktionen af INTO DUST for at øge opmærksomheden om den globale vandkrise.