24. Aug. 2021
Poul Due Jensens Fond er stolte af at præsentere INTO DUST, en dramadokumentar, der fortæller den ekstraordinære historie om Perween Rahman, en kvinde, der ofrede alt for at give Karachis fattigste samfund rent og sikkert vand.

Verden befinder sig i en massiv vandkrise. Ifølge FN lever mere end 2 milliarder mennesker uden adgang til sikkert drikkevand, og 785 millioner mangler basal adgang til vand. Disse tal sætter virkelig de problemer, vi står over for, i perspektiv.

I årevis har fonden arbejdet tæt sammen med nogle af verdens mest erfarne NGOer om at sikre adgang til sikkert drikkevand for verdens fattigste. Baseret på erfaringer fra arbejdet i marken besluttede Fonden at deltage i et filmprojekt, der fremhæver de sociale og menneskelige konsekvenser af vandkrisen.

Into Dust banner

INTO DUST kan ses på tre globale platforme: Real Stories, WaterBear og Amazon Prime.

Ny film skal skabe opmærksomhed

Into Dust er en emotionel drama-dokumentar om Perween Rahman, en kvinde, der forbedrede livskvaliteten for mennesker i sit samfund ved at bekæmpe uretfærdighed og ofre alt for sine medmenneskers ret til rent drikkevand.

"For to år siden besluttede Poul Due Jensens Fond at deltage i et specielt projekt for at hjælpe verden med at forstå de alvorlige konsekvenser af den globale vandkrise. I dag er vi stolte over at præsentere Into Dust."
Kim Nøhr Skibsted, administrerende direktør, Poul Due Jensens Fond

Into Dust, der finder sted i Karachi, Pakistan, følger den sociale aktivist Perween Rahman, der arbejdede utrætteligt for at beskytte Pakistans fattigste samfund, samt om hendes ældre søster, Aquila Ismail, der ærer sin søsters minde ved at overtage kampen gennem NGOen OPP-RTI. Efter en række udsættelser på grund af COVID-19 er Into Dust nu endelig klar til at blive delt med verden.

En global vandkrise

Mens Into Dust fokuserer på en kvindes heroiske indsats for at bekæmpe uretfærdigheden i fattige samfund, som skal betale høje priser for vand som egentligt tilhører dem selv, er filmen lavet på baggrund af en global vandkrise. Faktisk står byer over hele verden over for massivt vandstress i de kommende år, medmindre der træffes handling hurtigt.

Store byer, der forventes at opleve vandstress inden 2030 inkluderer: San Francisco, Houston, Rio de Janeiro, Madrid, Rome, London, Tel Aviv, Durban, Cape Town, Tokyo, Beijing, Manila, Jakarta, Sydney, Melbourne og mange flere.

Når det kommer til vand, deler Grundfos og Poul Due Jensens Fond de samme værdier og det overordnede formål:

“Fonden og Grundfos ønsker begge at spille en vital rolle i løsningen af ​​verdens vand- og klimaudfordringer. Vi opfordrer politikere, forretningsledere og forbrugere til at handle nu og handle ansvarligt,” siger Poul Due Jensen, administrerende direktør, Grundfos.

Into Dust kan streames nu på Amazon Prime. På intodustmovie.com kan du læse mere om både filmen og den globale vandkrise.

Vand og bæredygtig udvikling

Fonden bidrager til at sikre adgang til rent vand og sanitet for verdens fattigste.