06. Dec. 2021
Filmen, der er sponsoreret af Poul Due Jensens Fond, kan ses gratis på streaming-tjenesten WaterBear i 194 lande.

Fra den 6. december 2021 er INTO DUST tilgængelig på WaterBear, en banebrydende streaming-tjeneste, der viser prisvindende dokumentarer og originalt indhold, som handler om biodiversitet, fællesskaber og klimatiltag. Poul Due Jensens Fond er stolt over, at INTO DUST indgår som en del af WaterBear’s globale lancering i december.

Ifølge FN lever fire milliarder mennesker, eller to tredjedele af verdens befolkning, under forhold, hvor de oplever alvorlig vandmangel mindst en måned om året. Omkring en halv milliard mennesker oplever alvorlig vandmangel hver dag. Dette tal forventes at stige drastisk frem mod 2050 på grund af klimaforandringerne, og det sætter virkelig de udfordringer, vi står over for i perspektiv. Adgang til rent drikkevand er en menneskeret, og det er derfor nødvendigt at sætte fokus på adgang til rent vand og potentielle løsninger.

Scene fra INTO DUST: Kø ved vandposten. Foto: Grain Media

INTO DUST-filmen er baseret på en sand historie og sætter fokus på værdien af vand ved at hylde dem, der utrætteligt arbejder for at sikre de nødvendige løsninger. Dramadokumentaren, der er instrueret af den Oscar-vindende filminstruktør, Orlando von Einsiedel, fortæller den ekstraordinære historie om Perween Rahman, en kvinde, som ofrede alt for at sikre rent og godt vand til de fattigste områder i Karachi.

Om lanceringen på WaterBear-platformen siger Kim Nøhr Skibsted, Executive Director, Poul Due Jensens Fond: ” INTO DUST skildrer tydeligt farerne ved den voksende vandkrise rundt om i verden. Det vil kun blive værre med de ødelæggende konsekvenser af klimaforandringerne, hvis ikke vi gør noget nu. Med en dybere forståelse af vand- og klimaudfordringerne, og hvad der er på spil for alle, kan folk lettere finde sammen om at finde løsninger.”

 Han tilføjer yderligere: ”Vi ønsker, at filmen når ud til så mange mennesker som muligt rundt omkring i verden. Med WaterBear’s voksende globale rækkevidde og enkle adgang håber vi, at filmens budskab udbredes yderligere.”

"INTO DUST skildrer tydeligt farerne ved den voksende vandkrise rundt om i verden. Det vil kun blive værre med de ødelæggende konsekvenser af klimaforandringerne, hvis ikke vi gør noget nu."
Kim Nøhr Skibsted, Executive Director, Grundfos Foundation

INTO DUST fokuserer på en kvindes modige indsats for at bekæmpe et uretfærdigt system, hvor fattige områder frarøves deres retmæssige vandforsyning og tvinges til at betale høje priser for adgang til vand – men baggrunden for filmen skal ses i lyset af en global vandkrise. Byer rundt om i hele verden oplever allerede mangel på vand. En negativ udvikling, der kun ser ud til at fortsætte i løbet af de kommende år.

 

Orlando von Einsiedel, INTO DUST’s filminstruktør siger: ”Dette er en historie, der virkelig talte til mig på flere niveauer. Perween Rahmans og hendes søsters, Aquila Ismails mod. En historie om at miste et nært familiemedlem er noget, jeg selv har oplevet. Og det skræmmende billede af en verden truet af vandmangel. Vi ønskede at hylde Perween Rahmans ekstraordinære liv og arbejde og samtidig lave en film, der sætter gang i en dialog om den globale vandkrise. Vi gik væk fra dokumentarformatet og valgte i stedet at fortælle en dokudramatisk historie, som vi håber, at seerne følelsesmæssigt kan relatere sig til. Derudover ville vi også vise, at når mængden af vand begynder at blive knap, så medfører det ikke kun, at vandhanerne løber tør. Følgerne mærkes alle steder i samfundet – socialt, økonomisk, politisk og miljømæssigt. Vi er virkelig glade for at samarbejde med WaterBear om at dele denne historie med seere i hele verden. De er en ideel partner til denne film, da det er en interaktiv streaming-tjeneste, der er dedikeret til vores planets fremtid, og som opfordrer seere til at gøre en forskel.

Behind the scenes: Filming Into Dust

Bag kameraet: Orlando von Einsiedel (v) med skuespillere. Foto: Grain Media

Ellen Windemuth, WaterBear’s CEO, siger: ”Vi er glade for at kunne lancere INTO DUST globalt for vores aktive og voksende publikum. Vand, der ofte omtales som den nye olie, er ved at blive en mangelvare, hvilket giver store udfordringer i udviklingslandene. Vi håber, at denne rørende historie vil skabe opmærksomhed omkring den globale vandkrise og opmuntre vores seere til selv at handle.”

Hurtig adgang:

  • Se INTO DUST på WaterBear her 
  • Besøg filmens hjemmeside, intodustmovie.com, for yderligere information om både filmen og den globale vandkrise

Om WaterBear

WaterBear er en banebrydende streaming-tjeneste, der viser prisvindende dokumentarer og originalt indhold, der handler om biodiversitet, fællesskaber, klimatiltag og bæredygtig mode. Medlemmer af WaterBear kan gratis streame videoer til enhver tid og på enhver enhed, samt tage handling ved at støtte NGO’er rundt om i verden og skabe en bedre fremtid for vores skrøbelige planet. For mere information om WaterBear og tilmelding, besøg venligst hjemmesiden: www.waterbear.com.

WaterBear Network Launch Video from Wildlife-film.com on Vimeo.

Det støtter vi

Poul Due Jensens Fond er en dansk erhvervsdrivende fond. Fonden er stiftet den 19. maj 1975 af Grundfos’ grundlægger, Poul Due Jensen. Poul Due Jensens Fonds primære formål er gennem sit aktive og ansvarlige ejerskab at sikre og understøtte en sund økonomisk vækst og udvikling af Grundfos-koncernen, men den støtter også filantropiske aktiviteter inden for tre strategiske hovedområder: Vand til verdens fattigste, teknisk og naturvidenskabelig Forskning og Inklusion på arbejdsmarkedet. Poul Due Jensens Fond har en nødhjælpspulje inden for vandområdet, der er reserveret til akut nødhjælp.