23. May. 2023
Ny uddeling: Flere landsbysamfund i Odisha, Telangana, Andhra Pradesh, West Bengal og Tamil Nadu kan se frem til at få bragt rent vand til dørtrinnet.
Fonden har for nylig sendt 4,5 millioner afsted til næste fase af vores vandprojekt i Indien, der siden 2015 har gået under navnet 100 pumper til 100 landsbyer. Projektet udføres af Fondens partner Sunlit Future i tæt samarbejde med lokale NGO’er i en række af Indiens stater.
"Til dato har over 500 landsbyer haft gavn af samarbejdet. I 2022 alene har 110 landsbyer i afsidesliggende områder fået adgang til vand nær deres hjem - især har marginaliserede kvinder fået en lettere hverdag, nu hvor soldrevne vandsystemer gør det hårde arbejde for dem."
Den næste fase af projektet  skal nå 25-30,000 mennesker i Odisha, Telangana, Andhra Pradesh, West Bengal og Tamil Nadu.
Beneficiaries receiving water at their habitation area just after the installation of solar pump.

De første dråber vand løber i landsbyen efter installation af soldrevne pumper i landsbyen. Foto: Induja Gandhiprasad

Lokale partner NGO’er løfter vigtig opgave

Projektet implementeres gennem en partnerskabsmodel, hvor fire lokale NGO’er står for udviklingsarbejdet i de berørte stater: Gram Vikas (Odisha), Shri AMM Murugappa Chettiar Research Centre (Tamil Nadu), Bala Vikasa (Andhra Pradesh/Telengana) og Prasari (West Bengal).

Sunlit Future udpeger landsbyer til projektet i samarbejde med hver NGO, og partnerne hjælpes også ad med at søge om funding til øvrige aktiviteter hos andre donorer. Følgende opgaver leveres ind af partnerne hver især:
 • Lokale NGO’er:
  • Oprettelse og uddannelse af lokale vandkomiteer, sikring af buy-in fra samtlige husstande til at indgå i drikkevandsprojektet
  • oprettelse og monitorering af vedligeholdelsesfond til fremtidigt drift og vedligehold.
 • Sunlit Future:
  • Teknisk survey af kilde/ grundvandsreservoir / placering af solpaneler, distribution og vandtank
  • Teknisk træning af pumpeoperatører og vandkomiteer
  • Impact evaluering – kvantitativ analyse til at monitorere socio-økonomisk impact
Målgruppen for projektet er landsbysamfund som dette i Cuddalore District, Tamil Nadu. Området er plaget af cykloner og vand- og energiinfrastruturen er derfor stærkt utilregnelig. Eksempelvis kan der være 3-4 dages udfald på elnettet.

Providing a reliable solution to water accessibility from Grundfos Foundation | PDJF on Vimeo.

Vand og bæredygtig udvikling

Sammen med dygtige partnere arbejder Poul Due Jensens Fond for at sikre adgang til vand for verdens mest udsatte mennesker.