Poul Due Jensens
Studie- og Uddannelseslegat
Poul Due Jensens Studie- og Uddannelseslegat går til Grundfosmedarbejdere, der gerne vil videreuddanne sig! Legatet skal anvendes til kurser eller træning – helst en international oplevelse – som vil bringe medarbejderen nye erfaringer, viden og personlig udvikling.

Op til fem vindere kan hvert år nyde godt af legatet, og man kan søge om legatet alene eller sammen med en gruppe kolleger. Den samlede uddelingsramme for legater er 30.000 € (dvs. i gennemsnit 6.000 € pr. legat, men størrelsen varierer ofte).

"Juryen er på udkig efter passionerede Grundfos-medarbejdere med et brændende ønske om at udvikle deres kunnen og egenskaber gennem uddannelse, træning eller andre internationale aktiviteter."

Legatet kan ikke søges til:

  • Uddannelsesaktiviteter, som udbydes gratis i Danmark
  • Aktiviteter der foregår i Grundfosregi, fx på PDJA
  • MBA-uddannelse eller andre “executive” programmer

Tre kolleger i Danmark har tidligere fået tildelt et legat, nemlig Vanessa Rivera (2015), Asger Schelde Larsen (2016) og Nikolaj Christensen (2018). Vanessa fik et højskoleophold, Asger var på sprogudveksling i Tyskland som supplement til sin EUX, og Nikolaj fik et legat til køb af PC og litteratur, da han ville læse videre på Aalborg Universitet.

Scholarship Winners
Hvordan udvælges vinderne?

Indkomne ansøgninger bliver scoret af Fondssekretariatet og derefter udvælger juryen vinderne:

  • Elsebeth Gerner Nielsen, Board Member, Poul Due Jensen Foundation
  • Humphrey Lau, Regional Managing Director, WEREG, Grundfos
  • Jesper Gabriel, HR Director, Group Production, Grundfos
  • Teija Elena Saari, Senior HR Director/HR BP for CBDO, Grundfos
  • Anupam Bhargava, Group VP, Industry

Juryen mødes i juni og udvælger op til 5 vindere. Alle ansøgere får svar i juli, om de har vundet. Vær opmærksom på at legatet er skattepligtigt, hvis det anvendes i Danmark. Legaterne uddeles formelt ved Grundfospris-festen i Bjerringbro.

Poul Due Jensens Fond uddelte legatet første gang i 2013.