Community Engagement Award – vindere
Poul Due Jensens Pris for Social Ansvarlighed gik i 2020 til Grundfos Pumps Philippines for projektet SOLution (Solar-powered Irrigation System for Farming Communities).

Sidste års vinderprojekt, SOLution, er et offentlig-privat partnerskab mellem Grundfos Pumps Philippines og Asia Society for Social Improvement and Sustainable Transformation (ASSIST) samt andre partnere under DeveloPPP-programmet, der finansieres af det tyske forbundsministerium for økonomisk samarbejde og udvikling. Projektet når ud til tre landbrugssamfund i Norzagaray, Bulacan, Filippinerne. På en elegant måde kombinerer projektet både sociale og miljømæssige forbedringer med Grundfos-medarbejdernes viden og kompetencer.

Grundfos Philippines receives a diploma and a statuette. From left: Karen Kristy Ople, Gilbert Luna, Jonathan Breton, and Jerrald Santos.Grundfos Pumps Philippines modtager et diplom og statuetten ”Ivan”. Fra venstre: Karen Kristy Ople, Gilbert Luna, Jonathan Breton og Jerrald Santos

”I løbet af det sidste år har vi givet 100 små landmænd adgang til soldrevne vandingsløsninger, der både sparer dem for brændstofomkostninger og CO2-udledning. Vores projekt fremmer også best practice inden for kunstvanding i mindre skala gennem samarbejde med kunstvandingsspecialister fra det kommunale landbrugskontor, Department of Agriculture og landbrugsstuderende fra universiteter i Bulacan og nærliggende provinser,” forklarer Jerrald Santos, salgsingeniør i Grundfos Pumps Philippines.

Jerrald Santos og Gilbert Luna er nøglepersonerne bag Grundfos Pumps Philippines ‘engagement. Begge har stået for inspektioner undervejs i planlægningsprocessen og leveret træning og seminarer til landmændene. Desuden skal Callum Peck, der bragte projektet ind i salgsselskabet, også nævnes som en væsentlig bidragsyder.

Overview of project activities”Vores projekt har gennemgået nogle forsinkelser på grund af COVID-19-begrænsningerne i de sidste 6 måneder, men i denne uge var vi endelig i stand til at komme ud og levere uddannelse til landmændene, og det føltes rigtig godt”, tilføjer Gilbert Luna, der arbejder i internt salg.

Bekæmpelse af fattigdom – og forurening

General Manager for Grundfos Pumps Philippines, Jonathan Breton, er stolt af projektets positive indvirkning:

”Det er ikke kun 100 landmænd, det er også deres familiers livskvalitet og forbedrede muligheder for fremtidige generationer. Jeg er stolt af vores engagement for at hjælpe nogle af de fattigste mennesker i dette land. Men jeg er også stolt af vores bidrag til at introducere miljøvenlige landbrugsløsninger, ”siger han.

Ifølge FN’s miljøprogram (UNEP) er Sydøstasien den hurtigst voksende region i verden. Det økonomiske opsving har løftet mange ud af fattigdom, men det har også forårsaget betydelig miljøforringelse, og det er en udfordring at opretholde og bygge på de sidste to årtiers vækst, på en mere bæredygtig måde.

20,000 euro til ASSIST Asia

Grundfos Pumps Philippines tildeles et diplom og en statuette for deres engagement, men prisen medfører også en donation på 20.000 euro til projektpartneren, ASSIST Asia. Donationen vil tilføje et ekstra lag af uddannelse til projektet, hvilket yderligere gavner samfundet.

“Med denne ekstra pulje planlægger vi at etablere et fjerde solvandingssystem, der samtidigt vil fungere som et træningsfacilitet til en lokal videregående uddannelsesinstitution. Dermed øger vi rækkevidden af ​​projektet og hjælper fremtidige generationer til at blive bekendte med bæredygtige løsninger”, siger Aru David, Regional Director, ASSIST Asia.

ASSIST Asia receives a grant of 20,000 EUR from the Foundation. From left: Karen Kristy Ople, Jonathan Breton, Mary Anne Racoma (Head of Social Actions, ASSIST), Gilbert Luna, Sreenivas Narayanan (Managing Director, ASSIST), Jerrald Santos.

ASSIST Asia modtager en donation på 20.000 euro fra fonden. Fra venstre: Karen Kristy Ople, Jonathan Breton, Mary Anne Racoma (chef for sociale aktioner, ASSIST), Gilbert Luna, Sreenivas Narayanan (administrerende direktør, ASSIST) og Jerrald Santos.

Prisen blev uddelt første gang i 2017.