Social Ansvarlighed – vindere
Prisen for Social ansvarlighed går i 2019 til Grundfos Indien.

Niels Due Jensen overrækker diplom til Senior Technician Paramasivam Velmurugan og Senior Marketing Executive Sathish Kumar Nagajothi fra Grundfos Indien. Du kan se prisoverrækkelsen på Vimeo.

Grundfos Indien booster VVS-uddannelser

Poul Due Jensens Pris for Social Ansvarlighed går i 2019 til Grundfos Indien for deres arbejde med at hjælpe marginaliserede unge med at opnå vigtige færdigheder, som der er desperat behov for. for at imødegå landets miljømæssige og demografiske udfordringer. Prisen blev uddelt ved Grundfospris-uddelingen 3. oktober 2019.

Hvert år hjælper Grundfos Indien 200 udsatte unge med at bryde med et liv i fattigdom eller kriminalitet. Med et uddannelsescertifikat og de nødvendige livsfærdigheder i hånden kan de ændre deres egen skæbne som iværksættere eller via et job hos servicevirksomheder. Gennem to projektpartnerskaber oplæres de unge som faglærte blikkenslagere. Grundfos Indien hjælper også flere unge med at finde lærepladser gennem deres netværk af installatører.

Blikkenslagerlærlinge på besøg hos Grundfos Indien.

Faglærte uddannelser ændrer livet

På Swami Vivekananda Rural Community College i Tamil Nadu provinsen bidrager Grundfos Indien til at 120 unge fra den fattige landarbejderbefolkning hvert år kan få en faglært uddannelse.

– De studerende kommer fra den hastigt voksende gruppe af uuddannede unge og dropouts fra landarbejderfamilier som ikke har råd til en uddannelse. Blikkenslageruddannelsen får disse unge både den nødvendige faglige og personlige ballast til at skabe sig et godt liv med en stabil indkomst, forklarer Sathish Kumar Nagajothi, Senior Executive – Marketing, som er en del af projektet hos Grundfos Indien.

I Chennai samarbejder Grundfos India med Rotary og Kohler om at uddanne 80 blikkenslagere årligt i et splinternyt uddannelsescenter.

Vi har udviklet et blikkenslagerkursus som giver unge i Chennai mulighed for at uddanne sig i et fag som er relevant for industrien. Sammen med Rotary og Kohler har vi renoveret en gammel tekstilfabrik nær Grundfos Indien og skabt et læringsmiljø med både Kohler og Grundfos-produkter, live demoer og arbejdsstationer. Her kan de studerende modtage undervisning fra uddannede lærere som har viden om og adgang til den nyeste teknologi, og de kan eksperimentere med markedets seneste pumper og løsdele, siger Sathish Kumar Nagajothi.

Blikkenslagerkurserne har hjulpet adskillige unge med at få en uddannelse, skaffe sig et arbejde dermed forbedre deres indtægter og økonomiske muligheder. Det betyder også at mange kan vinke farvel til kriminalitet eller dårlige kammerater.

– Samfundet har stor gavn af at kriminaliteten falder og at alle borgere har sunde, lovlige indtægter. Det hjælper økonomien og sikrer en bedre livskvalitet.Den indiske økonomi er dybt afhæmgig af den unge generations arbejdsevne og kvalifikationer – i 2020 er over 65% af befolkningen under 35 år gamle, forklarer Sathish Kumar Nagajothi.

Giver mere end penge

Prisuryen lagde især vægt på, at Grundfos Indiens medarbejdere deltager aktivt i projektet gennem udvikling af pensum og træningsmoduler, samt ved at hjælpe de studerende med at finde arbejde og lærepladser efter uddannelsen er afsluttet. Omkring 15 medarbejdere er på den ene eller den anden måde forbundet med de to projekter:

– På Swami Vivekananda Rural Community College har vi samarbejdet tæt med lærerne om at udvikle og implementere et helt kursus ag med at forbedre deres værksteder og klasseværelser. Vi tilbyder også kortere undervisningsforløb og hjælper de studerende med at finde arbejde hos vores forhandlere og servicepartnere, forklarer Sathish Kumar Nagajothi.

I Chennai er medarbejderne direkte involveret i undervisning og giver også rundvisninger på fabrikken, da Grundfos Indien er sponsor af uddannelsen. Præmiesummen på 20.000 € fra Poul Due Jensens Fond vil blive givet til projektpartneren East Madras Rotary Club med det formål at videreudvikle projektet.

Grundfos Indiens medarbejdere deltager aktivt i projektet gennem udvikling af pensum og træningsmoduler.

Et andet vigtigt aspekt ved initiativet er, at det adresserer flere af FN’s verdensmål direkte. Det gælder fx verdensmål nr. 4 vedr. kvalitetsuddannelse, beskæftigelse og økonomisk udvikling, men indirekte bidrager det også til at øge viden og færdigheder som kan hjælpe Indien med at passe på landets dyrebare vandressourcer. Derudover rækker uddannelsescentret i Chennai også ud til unge kvinder for at tiltrække dem til det traditionelt meget mandsdominerede fag. Hermed kan projektet også være med til at øge kvinders muligheder for økonomisk ligestilling og selvstændighed.

Studerende fra Swami Vivekananda Rural Community College besøger Grundfos Indien