21. Dec. 2021
Poul Due Jensens Fond donerer i alt tre mio. kr. til Kvisten i 2022-2023. Det sker i form af en såkaldt 'tillidsbaseret donation', som skal hjælpe organisationen med at komme lange ventelister til livs. Kvisten tilbyder terapi til voksne over 18 år med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Fokuserer tid og kræfter

Poul Due Jensens Fond stiller ikke krav til, at der skal udvikles et specifikt projekt for donationen. Kvisten slipper på den måde for et omfattende arbejde med løbende statusbeskrivelser og afrapportering, som normalt følger med fondsmidler, næsten uanset beløbets størrelse. Projektadministration er på den måde en stor opgave for organisationer som Kvisten, og den giver sjældent direkte værdi for den målgruppe, som en donation egentlig var tiltænkt.

Lisbeth Høstgaard Møller

Lisbeth Høstgaard Møller glæder sig over den arbejdsro, som følger med donationen fra Poul Due Jensens  Fond. Foto: Kvisten

– Vi er utroligt glade for den tillid og anerkendelse, som vi får med denne form for donation fra Poul Due Jensens Fond. Den betyder, at vi kan fokusere vores tid og kræfter på kerneopgaven, der handler om at opspore og tilbyde psykoterapeutisk behandling til endnu flere voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommenDet er der et meget stort behov for efter, at ventelisten til behandling er vokset efter corona-nedlukninger sidste vinter og forår, fortæller Kvistens direktør, Lisbeth Høstgaard Møller, og hun fortsætter:

– Midlerne giver os mulighed for at forfølge vores strategiske mål om at udvikle organisationen og vores netværk af frivillige. Donationen er på den måde med til at give os uvurderlig arbejdsro til at løfte den indsats, som vi er sat i verden for.

"Vi ved, at Kvisten med de her midler både kan hjælpe endnu flere voksne med senfølger efter seksuelle overgreb og samtidig udvikle organisationen i en mere bæredygtig retning. Derfor er vi ikke betænkelige ved at støtte organisationens almindelige drift."
Fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted

Ny tendens hos fonde

Poul Due Jensens Fond har barslet med at lette trykket på rapportering et stykke tid. Det er en tendens der er på vej flere andre steder, bl.a. i USA, hvor eksempelvis Mackenzie Scott (Amazon-milliardæren Jeff Bezos’ ekskone) uddeler støtte til organisationer, der laver socialt arbejde på baggrund af et grundigt baggrundstjek af deres evne til at transformere de lokalsamfund, de arbejder i. I dette tilfælde er der tale om en kendt tidligere projektpartner i Fonden:

– Fonden har samarbejdet med Kvisten før, og det er en organisation, som vi har en udstrakt grad af tillid til. Vi ved, at Kvisten med de her midler både kan hjælpe endnu flere voksne med senfølger efter seksuelle overgreb og samtidig udvikle organisationen i en mere bæredygtig retning. Derfor er vi ikke betænkelige ved at støtte organisationens almindelige drift, forklarer Fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

Poul Due Jensens Fond vil følge med i Kvistens arbejde og fremdrift gennem orienteringen om de årlige nøgletal for aktivitet og resultater, som i forvejen udarbejdes som organisationens eget styringsredskab.

Kvisten logo

Læs mere om Kvistens arbejde på kvistene.dk