27. Sep. 2022
’Next Generation’ er titlen på en række møder, der skal afvikles med fokus på teknologi og leg i børnehøjde, som netop har fået 760.000 kroner i støtte fra Poul Due Jensens Fond.

Poul Due Jensens Fond har bevilget 760.000 kr. til Next Generation: fremtidens teknologier og de nye generationer, en række af summits med fokus på teknologi og leg i børnehøjde.  Der er berammet fire summits i efteråret 2022 og foråret 2023, som kombinerer oplæg, showcases, debatter og hands-on workshops. Bag Next Generation står en bred kreds af samarbejdspartnere bl.a. Centralbibliotekerne, Dokk1, Kolding Designskole, Favrskov Kommune, Aarhus Universitet, Coding Pirates og Innovation Lab.

"Next Generation sætter fokus på alt det, der driver og motiverer de unge generationer til at opnå reelle digitale og computationelle færdigheder: legen, de kreative eksperimenter, selvstændig udforskning af sociale fællesskaber og kulturel dannelse i en livsverden, hvor on- og offline smelter sammen. En udvikling vi ikke ved præcist, hvordan vil komme til at se ud, men som vi er nødt til konstant at forholde os åbent og nysgerrigt til. "

Initiativet inviterer blandt andet lokalpolitikere, forvaltnings-pædagogisk personale, virksomheder, lærere, pædagoger, frivillige, pædagogiske udviklingscentre, forskere, biblioteksfolk, kunstnere og musikere og ikke mindst børnene og de unge selv.

Mand på gulv med tech legetøj

Poul Due Jensens Fond har bevilget 760.000 kr. til Next Generation: fremtidens teknologier og de nye generationer, en række af summits med fokus på teknologi og leg i børnehøjde. Foto: Innovation Lab

Målet med Next Generation er at give helt konkrete bud på løsninger, at stille de mest relevante spørgsmål og forhåbentligt skabe dialog og samarbejdsmuligheder på tværs af organisationer, brancher og holdninger.

Det første summit blev afholdt onsdag 21/9 med temaet Demokratisering af leg og teknologi i det offentlige rum.

Mere information: Next Generation – Innovation Lab

Forskning og Læring

Poul Due Jensens Fond støtter forskningprojekter og læringsinitiativer inden for teknik og naturvidenskab.