12. Apr. 2023
Alle børn skal have mulighed for at føle sig som en del af fællesskabet. Derfor bakker vi op om Røde Kors, Fodboldfonden, Dansk Boldspil-Union (DBU) og TV 2 Danmarks fokus på udsatte børnefamilier i Danmark.

Lige nu kæmper mange børn i Danmark en kamp, de fleste af os ikke er opmærksomme på. Børnene vokser op i udsatte familier, hvor mor og far er presset fra alle sider. De kæmper med dårlig økonomi, fysisk eller psykisk sygdom og står i en meget svær situation udfordret på både overskud og netværk. Og når mor og far har det skidt og er pressede, påvirker det selvfølgelig børnene.

– I dette øjeblik er der familier, der med nød og næppe har fået hverdagen til at hænge økonomisk sammen indtil nu, som simpelthen ikke længere kan følge med. Og der er børn, der på trods af at de bare er børn, har alt for mange bekymringer om deres liv og den situation, de står i. Derfor er vi selvfølgelig med til at bakke op om den gode sag, siger fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted

"Antallet af familier, der søger økonomisk hjælp hos Røde Kors, er steget markant i 2022. De familier, som i forvejen har kæmpet med at få enderne til at mødes, har fået det endnu sværere, og samtidig er de, som stod lige på grænsen til at få tingene til at hænge sammen, blevet skubbet ud over den grænse."
Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors

Udsatte børn kan sjældent deltage i snakken, når de andre fortæller om de gode ferieoplevelser eller udflugter, de har haft, for de har ikke været nogen steder. Og de afsavn, børnene lider nu, risikerer at trække spor langt ind i deres voksenliv.

– Det seneste år har været en helt ekstraordinær situation, hvor behovet for hjælp hos nogle børnefamilier i Danmark er vokset. Familierne fortæller os hjerteskærende historier om at være udsat for et ufatteligt stort pres på grund af en økonomi, der ikke rækker, og antallet af familier, der søger økonomisk hjælp hos Røde Kors, er steget markant i 2022. De familier, som i forvejen har kæmpet med at få enderne til at mødes, har fået det endnu sværere, og samtidig er de, som stod lige på grænsen til at få tingene til at hænge sammen, blevet skubbet ud over den grænse, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

TV-indsamling og halfest skaber opmærksomhed

‘Alle vores børn’ samler danskerne om en aften i fællesskabets tegn til fordel for udsatte børn. Der bliver sat fokus på udsathed blandt børnefamilier i Danmark, og indsamlingen går til syv definerede indsatser fra Røde Kors og Fodboldfonden fordelt over året.

‘Alle vores børn’ bliver sendt live fra Herlev Hallerne lørdag 15. april på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20.00 til 22.00. Det er en halfest i sporten og velgørenhedens tegn, arrangeret af Røde Kors, Fodboldfonden, DBU og TV 2, hvor Melvin Kakooza og Camilla Martin vil føre gæster og seere gennem en vigtig aften i selskab med den danske sportselite. Sport- og foreningslivet er med til at skabe socialt samvær, trivsel og glæde hos børn og er derfor blandt de syv indsatsområder, som indsamlingen har fokus på.

Fonden støtter indsamlingen med 1 million kroner.

Vi støtter Alle Vores Børn 2023

Grundfos Fonden bakker op om Alle Vores Børn 2023.

Inklusion og samfundsengagement

Vi tror, det er vigtigt for alle mennesker at være en del af et fællesskab. Mennesker, der af den ene eller anden grund er faldet udenfor vores fælleskaber, ønsker vi at hjælpe tilbage i fælleskabet (uanset om der er tale om et arbejds-, uddannelses – eller andet socialt fælleskab).