22. Mar. 2023
Jens Maaløe er her ikke mere. I sidste uge trak han sig som bestyrelsesmedlem og formand for Poul Due Jensens Fond på grund af sygdom, og tirsdag modtog vi den triste meddelelse. 

Jens Maaløe havde en glorværdig karriere i erhvervslivet som både direktør og med flere bestyrelsesposter, blandt andet i Grundfos-koncernen. Han var tillige medlem af bestyrelsen for Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) – først fra 2011 til 2017 og fra 2018 indtil marts 2023, hvor han som nævnt trak sig på grund af sin sygdom.

Jens Maaløe

Jens Maaløe var bestyrelsesformand for Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) fra 9. april 2019 til 15. marts 2023. Foto: Montgomery Foto

Jens var en særdeles respekteret og kompetent bestyrelsesformand for Fonden. Her iværksatte han en større professionalisering af Fondens funktion som ejerfonden bag Grundfos-koncernen, som uddelende fond og som investor. Og han ledte bestyrelsesarbejdet med sikker hånd.

I al sin gerning var han lyttende, imødekommende og klar med egne meninger. Han var integriteten selv og formåede med unik indsigt og et forbløffende godt blik for både samfund, teknologi og etik at lede Fonden ind i nye og spændende aktiviteter til gavn for samfundet og for Grundfos.

Jens er savnet. Æret være Jens Maaløes minde.

Bestyrelsen, direktion og medarbejdere i Poul Due Jensens Fond.