15. Dec. 2020
I april donerede Fonden 2 millioner kroner til Læger uden Grænsers arbejde i Libanon. Vi har modtaget en update fra de dygtige folk som leverer en livreddende indsats i felten.

Ifølge WHO var der pr. 13. december 2020 registreret 145.000 tilfælde og 1,190 coronarelaterede dødsfald i Libanon. Læger unden Grænser (MSF) arbejder i to store flygtningelejre (Shatila og Burj Al Bragjneh) samt 14 andre steder. Læger uden Grænsers COVID-19 aktiviteter i Libanon er desuden intensiveret siden eksplosionen i august.

I videoen herunder kan du møde nogle af de modige og dygtige mennesker som er med til at redde liv i felten:

Ifølge MSF svarer  Fondens bidrag til hvad det koster at opretholde beredskabet i Libanon i knap to måneder. Donationen har været med til at finansiere flere vigtige tiltag:

  • Der er afholdt 10.290 sundheds-informationsmøder
  • 11 sundhedsklinikker har modtaget COVID-19 teknisk, trænings- eller udstyrssupport
  • 2 sundhedsklinikker har fået medicinsk støtte til COVID-19 patienter
  • Over 100 desinfektionsstationer er opsat
  • 6-20 sengepladser på intensivafdeling oprettet/på vej på Bar Elias Hospitalet
"Ifølge WHO var der pr. 13. december 2020 registreret 145.000 tilfælde og 1,190 coronarelaterede dødsfald i Libanon."

MSF i Libanon

Libanon er det land i verden, der har det højeste antal flygtninge per indbygger. Libanon er et meget fattigt land, hvorfor behovet for formidling, lægehjælp, værnemidler m.v. er stort i forbindelse med Covid-19 pandemien. MSF arbejder for begrænsning i spredning af COVID-19 virus i Libanon som et supplement til det arbejde, de allerede udfører her.