Fonden bidrager til juleindsamlinger hos en række danske NGO'er
For Danmarks fattigste børnefamilier er julen en svær tid. Rådighedsbeløbene er små, og det kan være umuligt at få plads i budgettet til julemad og gaver. Poul Due Jensens Fond håber at bidraget kan lyse lidt op i den mørke tid, hvor forskellene mellem rig og fattig i Danmark bliver ekstra tydelige.

Fonden støtter følgende juleindsamlinger i 2019:

Mødrehjælpen (500.000 kr.)

Mødrehjælpens julehjælp går til enlige forsørgere med lav indkomst/et lavt rådighedsbeløb, der ofte ikke er højere end et par tusind kroner om måneden. Derudover skal de også have været udsat for en særlig social hændelse inden for det seneste år og være i generel mistrivsel. En typisk ansøger, der er enlig forsørger med to børn, vil modtage 1.200 kr., der dækker over 400 kr. pr. barn til køb af julegaver og 300 kr. + 100 kr. for hvert ekstra barn til mad og julegodter.

I 2018 rakte Mødrehjælpens indsamlede midler til at give i alt 6.183 børn i 3.044 familier en jul, og i 2019 håber Mødrehjælpen på at kunne hjælpe endnu flere familier. Mere om Mødrehjælpens julehjælp

"De forældre der ansøger om vores julehjælp, slås tit med problemer, der rækker ud over økonomien. Årsagerne til deres ansøgning kan være mange. Det kan blandt andet handle om kronisk sygdom hos børnene eller forældrene, en hård skilsmisse eller et manglende socialt netværk, der gør det endnu mere vanskeligt at overskue en presset økonomisk situation."
Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen

Frelsens Hær (500.000 kr.)

Frelsens Hærs julehjælp går til udsatte familier på baggrund af en vurdering af deres finansielle situation. Hjælpen består af godter, gaver og gavekort til supermarkedere (minus alkohol). Efter julen arbejdes der på at skabe relationer til de hjulpne familier, således at Frelsens Hær kan bistår med hjælp til selvhjælp.

Frelsens Hær har en ambition om at nå ud til 8-9.000 familier i 2019. Mere om Frelsens Hærs julehjælp

Frelsens Hær - uddeling af julehjælp

Frelsens Hær – uddeling af julehjælp

Røde Kors (500.000 kr.)

Røde Kors er verdens største humanitære organisation med 11 millioner frivillige i 191 lande. Alene i Danmark er der 34.000 frivillige. Organisationen uddeler fortrinsvist julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier. I de fleste tilfælde hjælper kommunen med at vurdere, hvilke familier der har mest brug for julehjælpen. Julehjælpen varierer fra afdeling til afdeling, men består hovedsagligt af et gavekort til COOP på en værdi af 800 kr. eller en julekurv med lækre julevarer.

Røde Kors har en ambition om at nå ud til 12.000 udsatte familier i 2019 med julehjælp. Mere om Røde Kors’ julehjælp

"Ofte er det svært at komme i kontakt med de socialt udsatte familier, fordi de er isolerede. Her er julehjælpen en god indgang for os til at invitere familierne med ind i nye fællesskaber gennem de aktiviteter, vi tilbyder resten af året, som familienetværk, ferielejre og støtte til børnenes fritidsaktiviteter."
Røde Kors

Dansk Folkehjælp (500.000 kr.)

Dansk Folkehjælp er en non-profit, upolitisk hjælpeorganisation, der yder akut hjælp og langsigtet bistand til udsatte grupper i Danmark og udlandet. Organisationen har rødder i den danske arbejderbevægelse. Modtagerne er enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år. Dansk Folkehjælps Julehjælp består af en Kolonialvarekurv eller gavekort til REMA 1000 til en værdi af 500 kr. samt et gavekort til en værdi af 1.000 kr. til køb af julegaver til børnene.

I 2019 ønsker Dansk Folkehjælp at nå ud til mere end 11.000 socialt udsatte børnefamilier med deres julehjælp. Mere om Dansk Folkehjælps julehjælp

"Fattigdommen i Danmark stiger fortsat uformindsket – dette på trods af lav ledighed og økonomisk vækst. På vej mod årets julehjælpsindsamling, som Dansk Folkehjælp gennemfører for 13. år i træk, er det vores klare forventning, at der også i 2019 sættes en ny og kedelig rekord, nemlig et rekordstort antal familier, der vil henvende sig for at få hjælp til at holde en god jul for deres børn."
Generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem

Hvem støttede vi sidste år?

I 2018 støttede fonden følgende juleindsamlinger:

  • Dansk Folkehjælp (500.000 kr.)
  • Frelsens Hær (500.000 kr.)
  • Mødrehjælpen (500.000 kr.)
  • Børnehjælpsdagen (500.000 kr.)
    Børnehjælpsdagen holder hvert år julefester i Aarhus, Aalborg, Herning, Kolding, København, Odense, Roskilde og Vordingborg for omkring 1000 anbragte børn og unge. Fondens donation fra 2018 rækker også til at finansiere festerne i 2019.
    Mere om Børnehjælpsdagens julefester

Inklusion på arbejdsmarkedet

Poul Due Jensens Fond støtter inklusion på arbejdsmarkedet i Region Midtjylland.

Rekruttering til havnen II

Samarbejdspartner

Norddjurs Kommune, Grenaa Havn

Rekruttering til havnen (afsluttet)

Samarbejdspartner

Norddjurs Kommune

Socialt Jobmatch (afsluttet)

Samarbejdspartner

Syddjurs Kommune, Socialt Udviklingscenter (SUS), Randers Kommune

Uddannelsesparat

Samarbejdspartner

Skive Kommune

Foreningsliv for alle

Samarbejdspartner

DGI

Fuld fart

Samarbejdspartner

Randers Gymnastiske Forening

RUN

Samarbejdspartner

Randers Ungdomsskole, UngNorddjurs

Vild med Dansk (afsluttet)

Samarbejdspartner

Underværket

Aarhus 2017 (afsluttet)

Samarbejdspartner

Aarhus 2017