Personligt møde erstatter CV
Kan langtidsledige finde vej ind på arbejdsmarkedet, hvis de får mulighed for at mødes ansigt til ansigt med virksomheder, der vil rekruttere alternativt?

Det vil et projektsamarbejde med Syddjurs og Randers Kommuner og Socialt Udviklingscenter (SUS) undersøge ved at afholde to jobmesser i løbet af 2019. En lille messe for at indhente erfaringer i foråret 2019 og en større i efteråret 2019.

God kemi

Jobmesser er ikke ukendte størrelser men måske snarere kendt fra karrieremesser, der retter sig mod virksomheder og højtkvalificerede unge, der er på vej ud i arbejdslivet. Projektets to messer skal i stedet give virksomheder, langtidsledige og fysisk/psykisk sårbare en mulighed for at mødes over en uformel samtale, hvor fokus er på menneskelige egenskaber og god kemi – snarere end fyldige cv’er og masser af uddannelse.

Fra kemi til job

Projektets vigtigste fokus er at skabe varige job for mennesker med lang ledighed – og tilfredse arbejdsgivere. Formodentlig vil det kræve, at såvel ledige som virksomheder tænker lidt anderledes om jobsøgning og rekruttering og finder alternativer til virksomhedernes lange ønskelister over kvalifikationer og lediges krav til ønskejobbet. Erfaringerne fra jobmesserne vil blive samlet i en model, som andre kommuner evt. kunne bruge eller lade sig inspirere af.

Projektet er igangsat af SUS i et samarbejde med Jobcenter Randers Erhverv, Erhverv & Beskæftigelse – Syddjurs Kommune og Poul Due Jensens Fond.

Projektet ”Socialt Jobmatch” forventes afsluttet marts 2020. Læs mere.

Inklusion på arbejdsmarkedet

Poul Due Jensens Fond støtter projekter i region Midtjylland som giver flere mulighed for at bidrage på arbejdsmarkedet.

Rekruttering til havnen

Samarbejdspartner

Norddjurs Kommune

Uddannelsesparat

Samarbejdspartner

Skive Kommune

Foreningsliv for alle

Samarbejdspartner

DGI

Fuld fart

Samarbejdspartner

Randers Gymnastiske Forening

RUN

Samarbejdspartner

Randers Ungdomsskole, UngNorddjurs

Vild med Dansk (afsluttet)

Samarbejdspartner

Underværket

Aarhus 2017 (afsluttet)

Samarbejdspartner

Aarhus 2017