Anti-mobning skaber vindere
Foreningen MH24, Mikkel mod mobning, vil i et samarbejde med håndboldklubber i Region Midtjylland gøre en indsats for at skabe en sund og rummelig kultur på de yngste spilleres hold.

Verdens bedste håndboldspiller, Mikkel Hansen, har noget på hjerte. Ikke blot spilteknik, taktikker og næste sejr. Mikkel Hansen arbejder også for at håndboldspil skal handle om kammeratskab, om træning med sjov og glæde, og om at være gode holdkammerater, der får det bedste ud af fællesskabet. Mikkel Hansen har derfor stiftet foreningen MH24, Mikkel Hansen mod Mobning, hvis formål er at modarbejde mobning og øge trivslen på børnenes håndboldhold.

Håndboldcamps mod mobberi

MH24 arrangerer håndboldcamps, hvor børnene træner sammen med Mikkel og andre dygtige trænere. Her er fokus ikke blot på at lære nye teknikker, at skrue bolden rigtigt, men også at lære om fællesskabets styrker og værdien af holdets enkelte spillere. Hvis de dygtige spillere hjælper snarere end griner af de mindre heldige talenter, bliver holdet stærkere. Kammeratskab vokser, og spillerne udvikler sig. På camps deltager forældre, der lærer, hvordan de kan understøtte den gode tone og kultur i klubberne. Ved siden af opvarmning, boldspil og spilleglæde bliver der plads til at bringe Antibullis forskellige værktøjer i spil over for de deltagende. – Alt sammen for også at vinde over mobning, sårende tilråb eller den dårlige tone.

"Med donationen ønsker Poul Due Jensens Fond at understøtte trivsel, den gode tone og teamånd blandt vores yngste håndboldspillere. Dermed modvirker vi, at børn forlader fællesskabet og idrætslivet, fordi de føler sig udelukket fra klubbernes kammeratskab. Det er vigtig lærdom at give de yngste: Alle skal føle sig respekterede og værdsatte."

Poul Due Jensens Fond har valgt at støtte MH24s indsats i de kommende to år med projektet Antibulli Håndbold, Midtjylland. I 2019 arbejder med MH24 med håndboldklubber i Syddjurs, Viborg og Aarhus. I 2020 vil indsatsen udbredes til flere kommuner i den midtjyske region. MH24 benytter sig bl.a. af redskabet Antibulli Håndbold, som er udviklet af MH24 og Mary Fonden i et samarbejde med Trygfonden, Red Barnet og flere håndboldklubber. Redskabet indeholder øvelser og gode råd til såvel børnene, forældrene og klubbens trænere.

MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning afholder sportscamps for børn og unge. Foto: Greve Foto

Prisuddeling og charity match

Når håndboldklubben, Paris Saint Germain, den 16. august spiller venskabskamp mod Aarhus Håndbold i Ceres Arena i Aarhus vil adskillige af tilskuerne være fra de 20 klubber i Syddjurs, Viborg og Aarhus, som har takket ja til at være en del af projekt “Antibulli Håndbold, Midtjylland”. Tilsagnet gælder ikke blot en spændende håndboldkamp, men også at klubberne forpligter sig til, at børn, forældre og trænere i klubberne vil arbejde med Antibulli Håndbold gennem en kontinuerlig indsats. Den klub, der har ydet den største indsats, har mulighed for at vinde Antibulli Håndbold-prisen 2019. Prisen uddeles årligt til den børneafdeling i en klub, der gør mest for at styrke fællesskabet både på holdene og på tværs af klubbens årgange.

  • MH24 afholder i 2019 to camps, hvoraf den ene vil foregå i Bellevue Hallen, tæt på Aarhus den 19.  juni for omkring 90 børn.
  • I 2020 skal MH24 række ud til flere kommuner og deres håndboldspillende børn. Udvælgelsen af hvilke midtjyske kommuner, der vil være mål for indsatsen til næste år, sker i slutning af 2019.

Inklusion på arbejdsmarkedet

Poul Due Jensens Fond støtter projekter, som giver flere mulighed for at bidrage på arbejdsmarkedet i region Midtjylland.

DIF Veteran Match

Samarbejdspartner

DIF Soldaterprojekt

Mærk Jobbet

Samarbejdspartner

Flexfabrikken

Job i almene boligområder II

Samarbejdspartner

BoligViborg, DISCUS

Rekruttering til havnen II

Samarbejdspartner

Norddjurs Kommune, Grenaa Havn

Rekruttering til havnen (afsluttet)

Samarbejdspartner

Norddjurs Kommune

Socialt Jobmatch (afsluttet)

Samarbejdspartner

Syddjurs Kommune, Socialt Udviklingscenter (SUS), Randers Kommune

Uddannelsesparat

Samarbejdspartner

Skive Kommune

Foreningsliv for alle

Samarbejdspartner

DGI

Fuld fart

Samarbejdspartner

Randers Gymnastiske Forening

RUN

Samarbejdspartner

Randers Ungdomsskole, UngNorddjurs

Vild med Dansk (afsluttet)

Samarbejdspartner

Underværket

Aarhus 2017 (afsluttet)

Samarbejdspartner

Aarhus 2017