Vandindsats i 2021

46%

i 2021 gik 46% af Fondens samlede donationer til vandprojekter

92

millioner

Vi donerede 92 millioner kroner til vandprojekter i 2021

Du kan læse mere om Fondens vandindsats i årsskriftet.

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

C40 Cities accelerer vandløsninger i verdens storbyer

C40 Cities lancerer fase 2 af Water Safe Cities-projektet for at sætte fart på og forbedre løsninger relateret til vand

Klimarelaterede oversvømmelser og tørke forventes at koste verdens store byer 1,4 billioner (~194 milliarder USD) årligt

Et nyt studie fra C40 Cities konkluderer at der skal handling til nu for at undgå at millioner flere mennesker kloden over rammes af oversvømmelser og/eller tørke 2050. C40's borgmestre vil fremover i fællesskab levere på commitments for at mindske risikoen for oversvømmelser og tør i storbyer verden over; et projekt som støttes med 11,7 millioner kroner fra Poul Due Jensens Fond.

Nyt grønt UNHCR-initiativ vil forbedre flygtninges adgang til rent vand

Et nyt initiativ, der lanceres i dag, vil forbedre flygtninges adgang til rent drikkevand. Som en del af Project Flow initiativet vil soldrevne vandpumper erstatte dieselpumper i seks afrikanske lande, som er særligt ramt af klimaforandringernes konsekvenser. Op imod 800.000 flygtninge og lokale vil få gavn af initiativet, der også vil reducere CO2-udledninger markant.

En populær model i Indien

Poul Due Jensens Fond sender 5,5 millioner til Indien, hvor Fondens partner Sunlit Future samarbejder med lokale NGO'er om at sikre bæredygtig adgang til vand i underprivilegerede stamme- og landsbysamfund. Over årene har samarbejdet skabt en ny standard for etablering af vandprojekter.

Vand betyder alt for skolepiger

Pigers mulighed for uddannelse hænger uløseligt sammen med den globale vandkrise. Ikke alene kan forurenet vand gøre dem syge, så de ikke kan møde op, men de bærer også ofte den tunge og tidskrævende byrde at hente vand til familiens forbrug. Manglen på uddannelse har stor indflydelse for pigernes muligheder i livet.

Nødhjælp til Tigray og orkanofre i Filippinerne

I slutningen af 2021 donerede Poul Due Jensens Fond 500.000 kr. til PlanBørnefondens nødhjælpsindsats i Etiopien og 40.000 EUR til den filippinske NGO Water and Life efter supertyfonen Rai.

2021 Global Handwashing Day

15. oktober er Global Handwashing Day, en dag dedikeret til oplysning om vigtigheden af god håndhygiejne som en billig og effektiv måde at forebygge sygdom og redde liv.

1 million til nødhjælp i Haiti

Poul Due Jensens Fond har frigivet midler til den amerikanske NGO Water Mission som skal sikre adgang til rent drikkevand for ofrene for det seneste jordskælv i Haiti.

Iltmaskiner til Indien

Poul Due Jensens Fond har bidraget til at sende 92 iltkoncentratorer til Indien, hvor en ny bølge af COVID-19 hærger. Maskinerne blev i går morges modtaget af den danske ambassadør i Delhi, Freddy Svane samt en repræsentant fra det indiske udenrigsministerium.
Rent drikkevand
Fondens filantropiske arbejde understøtter direkte FN's verdensmål 6 ved at bidrage med bæredygtige vandløsninger til verdens fattigste.