Vandindsats i 2022

47%

I 2022 gik 47% af Fondens samlede donationer til vandprojekter

112

millioner

Vi donerede 112 millioner kroner til vandprojekter i 2022

>>

Du kan læse mere om Fondens vandindsats i årsskriftet.

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

Grundfos Fonden og UNICEF i ny humanitær satsning

Fonden skruer op for tilliden og ned for kravene til UNICEF i ny aftale. Målet er hurtigere og mere retfærdig fordeling af nødhjælpen. Op til årsdagen for krigen i Ukraine frigiver Fonden 1 mio. kr. til global humanitær indsats.

UNHCR lancerer nyt stort partnerskab med Novo Nordisk Fonden og Grundfos Fonden

Det innovative samarbejde skal sikre inklusion af flygtninge i et forbedret sundhedssystem i den nordlige del af Kenya. De to fonde bidrager med teknisk viden og et samlet beløb på 63 millioner kroner.

PlanBørnefonden udvider succesfuldt vandprogram i Etiopien

Grundfos Fonden og PlanBørnefonden udvider succesfuldt vandprogram i Gambella-regionen i Etiopien. Grundfos-teknologi og PlanBørnefondens lokalkendskab skal sikre bæredygtig vandforsyning til flygtninge fra Sydsudan og etiopiere i Gambella.

C40 lancerer Water Safe Cities Accelerator

I dag har C40-netværket offentliggjort sit nye Water Safe Cities Accelerator-program, et nyt initiativ hvor storbyer verden over samarbejder om at overvinde de stigende udfordringer med oversvømmelser og tørke, samt styrke byernes klimasikring og bæredygtighed frem mod 2030.

Togo: Toiletter redder liv

I dag er det International Toiletdag. Det lyder måske mærkeligt, men ordentlige toiletter kan faktisk redde liv.

Klimaforandringer udfordrer adgangen til vand for mennesker på flugt

Klimaforandringer påvirker os alle. Men det er de mennesker, som er mindst ansvarlige for klimaforandringerne, hvis liv og levebrød rammes hårdest. Omkring 80 procent af verdens flygtninge og fordrevne bor i de mest klimasårbare lande i verden og påvirkes allermest.

Håb og drømme for fremtiden

I den indiske Maharashtra-delstats bjergrige Palghar Distrikt forklarer landsbyernes kvinder, hvordan adgang til vand har skabt nye muligheder og bragt nye håb og drømme til live i deres lokalsamfund.

En krise kommer sjældent alene

Verden befinder sig i en storm af forbundne kriser, som alle er med til at forværre livet for mange af verdens børn.

Nødhjælp til Tyrkiet og Syrien efter jordskælv

Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) bevilger i alt 4 millioner til fire organisationer som hjælper ofre for de to jordskælv, som ramte Tyrkiet og Syrien mandag morgen.
Rent drikkevand
Fondens filantropiske arbejde understøtter direkte FN's verdensmål 6 ved at bidrage med bæredygtige vandløsninger til verdens fattigste.