Vandindsats i 2023

45%

I 2023 gik 45% af Fondens samlede donationer til vandprojekter

114

millioner

Vi donerede 114 millioner kroner til vandprojekter i 2023

>>

Du kan læse mere om Fondens vandindsats i årsskriftet.

Water Mission får bevilling til katastrofeberedskab

Fonden har givet tilsagn om 5 millioner kroner til Water Mission, en kristen ingeniør-NGO med base i USA. Bevillingen understøtter den fortsatte udvidelse af Water Missions katastrofeberedskabsprogram med vægt på at forbedre beredskabet og kapaciteten til hurtigt og effektivt at reagere på flere katastrofer samtidigt.

Danmark, Kenya og tre filantropiske fonde bygger fremtidens flygtningeindsats

To ud af tre flygtninge befinder sig i langvarige humanitære kriser, der strækker sig over flere år, og i mange tilfælde endda årtier. Imens er flygtningelejrene traditionelt udformet og drevet som midlertidige løsninger på akut opståede kriser. Et nyt samarbejde mellem Udenrigsministeriet, LEGO Fonden, Novo Nordisk Fonden og Grundfos Fonden støtter Kenyas ambitioner om at gøre op med en tilgang bygget på midlertidighed til gavn for både flygtninge og lokalsamfund.

Rent vand skaber trivsel i flygtningelejr

Fire soldrevne vandsystemer har sikret adgang til rent drikkevand for flere end 39.000 flygtninge i Etiopien gennem SunWASH-projektet. Det har betydet færre sygdomme og mere indflydelse til kvinder i to flygtningelejre i Pugindo i Etiopien på grænsen til Sydsudan.

Grundfos Fonden og UNICEF i ny humanitær satsning

Fonden skruer op for tilliden og ned for kravene til UNICEF i ny aftale. Målet er hurtigere og mere retfærdig fordeling af nødhjælpen. Op til årsdagen for krigen i Ukraine frigiver Fonden 1 mio. kr. til global humanitær indsats.

UNHCR lancerer nyt stort partnerskab med Novo Nordisk Fonden og Grundfos Fonden

Det innovative samarbejde skal sikre inklusion af flygtninge i et forbedret sundhedssystem i den nordlige del af Kenya. De to fonde bidrager med teknisk viden og et samlet beløb på 63 millioner kroner.

PlanBørnefonden udvider succesfuldt vandprogram i Etiopien

Grundfos Fonden og PlanBørnefonden udvider succesfuldt vandprogram i Gambella-regionen i Etiopien. Grundfos-teknologi og PlanBørnefondens lokalkendskab skal sikre bæredygtig vandforsyning til flygtninge fra Sydsudan og etiopiere i Gambella.

C40 lancerer Water Safe Cities Accelerator

I dag har C40-netværket offentliggjort sit nye Water Safe Cities Accelerator-program, et nyt initiativ hvor storbyer verden over samarbejder om at overvinde de stigende udfordringer med oversvømmelser og tørke, samt styrke byernes klimasikring og bæredygtighed frem mod 2030.

Togo: Toiletter redder liv

I dag er det International Toiletdag. Det lyder måske mærkeligt, men ordentlige toiletter kan faktisk redde liv.

Klimaforandringer udfordrer adgangen til vand for mennesker på flugt

Klimaforandringer påvirker os alle. Men det er de mennesker, som er mindst ansvarlige for klimaforandringerne, hvis liv og levebrød rammes hårdest. Omkring 80 procent af verdens flygtninge og fordrevne bor i de mest klimasårbare lande i verden og påvirkes allermest.
Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger
Rent drikkevand
Fondens filantropiske arbejde understøtter direkte FN's verdensmål 6 ved at bidrage med bæredygtige vandløsninger til verdens fattigste.