Vandindsats i 2021

46%

i 2021 gik 46% af Fondens samlede donationer til vandprojekter

92

millioner

Vi donerede 92 millioner kroner til vandprojekter i 2021

Du kan læse mere om Fondens vandindsats i årsskriftet.

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

En populær model i Indien

Poul Due Jensens Fond sender 5,5 millioner til Indien, hvor Fondens partner Sunlit Future samarbejder med lokale NGO'er om at sikre bæredygtig adgang til vand i underprivilegerede stamme- og landsbysamfund. Over årene har samarbejdet skabt en ny standard for etablering af vandprojekter.

Vand betyder alt for skolepiger

Pigers mulighed for uddannelse hænger uløseligt sammen med den globale vandkrise. Ikke alene kan forurenet vand gøre dem syge, så de ikke kan møde op, men de bærer også ofte den tunge og tidskrævende byrde at hente vand til familiens forbrug. Manglen på uddannelse har stor indflydelse for pigernes muligheder i livet.

Nødhjælp til Tigray og orkanofre i Filippinerne

I slutningen af 2021 donerede Poul Due Jensens Fond 500.000 kr. til PlanBørnefondens nødhjælpsindsats i Etiopien og 40.000 EUR til den filippinske NGO Water and Life efter supertyfonen Rai.

2021 Global Handwashing Day

15. oktober er Global Handwashing Day, en dag dedikeret til oplysning om vigtigheden af god håndhygiejne som en billig og effektiv måde at forebygge sygdom og redde liv.

1 million til nødhjælp i Haiti

Poul Due Jensens Fond har frigivet midler til den amerikanske NGO Water Mission som skal sikre adgang til rent drikkevand for ofrene for det seneste jordskælv i Haiti.

Iltmaskiner til Indien

Poul Due Jensens Fond har bidraget til at sende 92 iltkoncentratorer til Indien, hvor en ny bølge af COVID-19 hærger. Maskinerne blev i går morges modtaget af den danske ambassadør i Delhi, Freddy Svane samt en repræsentant fra det indiske udenrigsministerium.

Rekordstor donation til vandindsats i Tanzania

I anledning af World Water Day annoncerer Poul Due Jensens Fond et omfattende millionsamarbejde med UNICEF. Målet er at sikre rent vand og sanitet til næsten 200.000 mennesker i udsatte regioner i Tanzania.

Et år i pandemiens tegn

11. marts 2021 var det nøjagtig ét år siden verdenssundhedsorganisationen WHO erklærede COVID-19 en global pandemi. I det forgangne år har Poul Due Jensens Fond i tæt samarbejde med sine partnere sikret adgang til håndvaskefaciliteter for over 1 million mennesker og formidling af information om god hygiejne for at undgå smitte til hele 2 millioner mennesker.

Nødhjælp på vej til Indonesien

Poul Due Jensens Fond har frigivet 1 million kroner til akut nødhjælp til ofrene for jordskælvet på Sulawesi i Indonesien.
Rent drikkevand
Fondens filantropiske arbejde understøtter direkte FN's verdensmål 6 ved at bidrage med bæredygtige vandløsninger til verdens fattigste.