Vandindsats i 2019

41%

i 2019 gik 41% af Fondens samlede donationer til vandprojekter

47,9

millioner

Vi donerede 47,9 mio. DKK til vandprojekter i 2019

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

Fremtidens pilekvist skal finde vand i Etiopien

Forskere fra HydroGeofysik-gruppen ved Aarhus Universitet har gennem to uger trænet medarbejdere fra NGO'en Water Mission i at indsamle og efterbehandle data om undergrunden ved hjælp af tTEM-teknologi. Teknologien skal nu tages i brug i fondens nye flagskibsprojekt i Gambela-regionen i det vestlige Etiopien.

Nyt samarbejde skal sikre rent vand til verdens flygtninge

PlanBørnefonden og Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) går sammen med Water Mission om at skabe adgang til rent vand for Etiopiens mange flygtninge med soldrevne vandpumper. Ambitionen er at skabe en bæredygtig model, der kan udbredes til flygtninge over hele verden.

Rundt om Corona - podcast fra Poul Due Jensens Fond

Flemming Konradsen er professor i Global Sundhed ved Københavns Universitet og sidder i bestyrelsen for Poul Due Jensens Fond. I et nyt podcast kan du få et indblik i hans viden om coronavirus og den betydning vores individuelle adfærd har for hvordan vi overvinder den.

En håndsrækning til Kibera Town Centre

Poul Due Jensens Fond sender 100.000 USD til NGO'en Human Needs Project, som skal sikre fire måneders gratis adgang til drikkevand og sanitetsservices for 80.000 beboere i Nairobis største slumområde, Kibera

Danske millioner fra FN-fond til Beirut

FN og UNICEF frigiver nu midler til Beiruts børn fra katastrofefond - en fond der støttes af bl.a. Poul Due Jensens Fond.

30.000 visirer til Læger uden Grænser

Ude i verden er der stor mangel på værnemidler, ikke mindst i verdens brændpunkter. Derfor sender Poul Due Jensens Fond nu 30.000 Grundfos-visirer afsted til Læger uden Grænser.

Beskyttelse mod COVID-19 i Tanzania

Den 7. juli havde vi besøg af Benjamin Filskov, landedirektør for Water Mission i Tanzania, som blandt andet fortalte fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted om de tiltag, NGO'en har gjort for at mindske smittespredningen på landets hospitaler.

Effektivt samarbejde begrænser smittespredning blandt Etiopiens flygtninge

Adgang til rent vand, oplysning og sanitetsprodukter. Det er hjørnestenene i den indsats PlanBørnefonden med støtte fra Poul Due Jensens Fond lige nu gør for at stoppe spredningen af COVID-19 i Etiopiens flygtningelejre.

World Refugee Day: Every Action Counts

I dag er det #WorldRefugeeDay, hvor vi minder hinanden om, at der verden over er 80 millioner mennesker på flugt. Årets tema er Every Action Counts, for vi kan alle gøre en forskel. Alene kan vi måske ikke gøre så meget hver især, men sammen er der næsten ingen grænser for hvad vi kan.
Rent drikkevand
Fondens filantropiske arbejde understøtter direkte FN's verdensmål 6 ved at bidrage med bæredygtige vandløsninger til verdens fattigste.