Vandindsats i 2022

47%

I 2022 gik 47% af Fondens samlede donationer til vandprojekter

112

millioner

Vi donerede 112 millioner kroner til vandprojekter i 2022

>>

Du kan læse mere om Fondens vandindsats i årsskriftet.

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

Klimaforandringer udfordrer adgangen til vand for mennesker på flugt

Klimaforandringer påvirker os alle. Men det er de mennesker, som er mindst ansvarlige for klimaforandringerne, hvis liv og levebrød rammes hårdest. Omkring 80 procent af verdens flygtninge og fordrevne bor i de mest klimasårbare lande i verden og påvirkes allermest.

Håb og drømme for fremtiden

I den indiske Maharashtra-delstats bjergrige Palghar Distrikt forklarer landsbyernes kvinder, hvordan adgang til vand har skabt nye muligheder og bragt nye håb og drømme til live i deres lokalsamfund.

En krise kommer sjældent alene

Verden befinder sig i en storm af forbundne kriser, som alle er med til at forværre livet for mange af verdens børn.

Nødhjælp til Tyrkiet og Syrien efter jordskælv

Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) bevilger i alt 4 millioner til fire organisationer som hjælper ofre for de to jordskælv, som ramte Tyrkiet og Syrien mandag morgen.

C40 Cities accelerer vandløsninger i verdens storbyer

C40 Cities lancerer fase 2 af Water Safe Cities-projektet for at sætte fart på og forbedre løsninger relateret til vand

Klimarelaterede oversvømmelser og tørke forventes at koste verdens store byer 1,4 billioner (~194 milliarder USD) årligt

Et nyt studie fra C40 Cities konkluderer at der skal handling til nu for at undgå at millioner flere mennesker kloden over rammes af oversvømmelser og/eller tørke 2050. C40's borgmestre vil fremover i fællesskab levere på commitments for at mindske risikoen for oversvømmelser og tør i storbyer verden over; et projekt som støttes med 11,7 millioner kroner fra Poul Due Jensens Fond.

Nyt grønt UNHCR-initiativ vil forbedre flygtninges adgang til rent vand

Et nyt initiativ, der lanceres i dag, vil forbedre flygtninges adgang til rent drikkevand. Som en del af Project Flow initiativet vil soldrevne vandpumper erstatte dieselpumper i seks afrikanske lande, som er særligt ramt af klimaforandringernes konsekvenser. Op imod 800.000 flygtninge og lokale vil få gavn af initiativet, der også vil reducere CO2-udledninger markant.

En populær model i Indien

Poul Due Jensens Fond sender 5,5 millioner til Indien, hvor Fondens partner Sunlit Future samarbejder med lokale NGO'er om at sikre bæredygtig adgang til vand i underprivilegerede stamme- og landsbysamfund. Over årene har samarbejdet skabt en ny standard for etablering af vandprojekter.

Vand betyder alt for skolepiger

Pigers mulighed for uddannelse hænger uløseligt sammen med den globale vandkrise. Ikke alene kan forurenet vand gøre dem syge, så de ikke kan møde op, men de bærer også ofte den tunge og tidskrævende byrde at hente vand til familiens forbrug. Manglen på uddannelse har stor indflydelse for pigernes muligheder i livet.
Rent drikkevand
Fondens filantropiske arbejde understøtter direkte FN's verdensmål 6 ved at bidrage med bæredygtige vandløsninger til verdens fattigste.