Vandindsats i 2020

48%

i 2020 gik 48% af Fondens samlede donationer til vandprojekter

94

millioner

Vi donerede 94 millioner kroner til vandprojekter i 2020

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

Nødhjælp på vej til Indonesien

Poul Due Jensens Fond har frigivet 1 million kroner til akut nødhjælp til ofrene for jordskælvet på Sulawesi i Indonesien.

Hurtig indsats redder liv i Etiopiens flygtningelejre

Med støtte fra Poul Due Jensens Fond kunne PlanBørnefonden rykke hurtigt ud, da COVID-19-pandemien ramte. Det har været med til at skabe ro og redde liv blandt nogle af verdens mest udsatte mennesker i Etiopiens flygtningelejre, hvor flere hundrede tusinder har fået glæde af indsatsen.

Rent vand forandrer liv i det nordlige Burundi

Fase 2 af norske Kirkens Nødhjelps arbejde i Kirundo-provinsen forventes afsluttet i begyndelsen ad 2021. Vi har talt med nogle af de mennesker, hvis liv vi har berørt. Burundi er et af verdens fattigste lande og meget af landets infrastruktur er derfor forsømt i årene siden borgerkrigen sluttede i 2003. (Artiklen er på engelsk)

COVID-19 update fra Libanon

I april donerede Fonden 2 millioner kroner til Læger uden Grænsers arbejde i Libanon. Vi har modtaget en update fra de dygtige folk som leverer en livreddende indsats i felten.

Fremtidens pilekvist skal finde vand i Etiopien

Forskere fra HydroGeofysik-gruppen ved Aarhus Universitet har gennem to uger trænet medarbejdere fra NGO'en Water Mission i at indsamle og efterbehandle data om undergrunden ved hjælp af tTEM-teknologi. Teknologien skal nu tages i brug i fondens nye flagskibsprojekt i Gambela-regionen i det vestlige Etiopien.

Nyt samarbejde skal sikre rent vand til verdens flygtninge

PlanBørnefonden og Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) går sammen med Water Mission om at skabe adgang til rent vand for Etiopiens mange flygtninge med soldrevne vandpumper. Ambitionen er at skabe en bæredygtig model, der kan udbredes til flygtninge over hele verden.

Rundt om Corona - podcast fra Poul Due Jensens Fond

Flemming Konradsen er professor i Global Sundhed ved Københavns Universitet og sidder i bestyrelsen for Poul Due Jensens Fond. I et nyt podcast kan du få et indblik i hans viden om coronavirus og den betydning vores individuelle adfærd har for hvordan vi overvinder den.

En håndsrækning til Kibera Town Centre

Poul Due Jensens Fond sender 100.000 USD til NGO'en Human Needs Project, som skal sikre fire måneders gratis adgang til drikkevand og sanitetsservices for 80.000 beboere i Nairobis største slumområde, Kibera

Danske millioner fra FN-fond til Beirut

FN og UNICEF frigiver nu midler til Beiruts børn fra katastrofefond - en fond der støttes af bl.a. Poul Due Jensens Fond.
Rent drikkevand
Fondens filantropiske arbejde understøtter direkte FN's verdensmål 6 ved at bidrage med bæredygtige vandløsninger til verdens fattigste.