Forskningsindsatsen i 2020

65

mio.

Fonden donerede 65 millioner kroner til forskning og læring i 2020

34 %

34 % af Fondens samlede donationer gik til forskning i 2020

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

TV 2s julekalender åbner låger ind til videnskabens forunderlige verden

Årets familiejulekalender fra TV 2, 'Kometernes jul' tager os alle med på en eventyrlig og kosmisk rejse, der samtidig er en fortælling om videbegær i vores forunderlige univers. Lågekalenderen kan købes fra mandag 11. oktober - overskuddet går til Julemærkefonden.

Finalebrag i Next Generation Water Action

Tirsdag den 18. maj kulminerede accelerator-programmet Next Generation Water Action med et brag af en finale, hvor en række unge entreprenører og studerende vandt flotte præmier for deres ideer. For Grundfos og Poul Due Jensens Fond blev det også et parløb, hvor vi kunne bidrage med hver vores styrker.

Fint besøg i laboratoriet

Statsminister Mette Frederiksen besøgte i sidste uge "Corona Danica" laboratoriet - ledet af professor Mads Albertsen - på Aalborg Universitet, der er blandt verdens førende inden for genomsekventering af COVID-19-prøver.

Hun vil skabe mening i turbulensens kaos

Med opbakning fra Det Europæiske Forskningsråd, ERC, og Poul Due Jensens Fond har lektor Clara Velte netop indviet et avanceret forsøgslaboratorium i fluidhallen på DTU Mekanik. Her vil turbulens blive udforsket gennem en stærk kobling mellem teori, eksperimenter og computersimulationer.

Nyt liv til festivalpuljen

Poul Due Jensens Fond puster nyt liv i Naturvidenskabsfestivalens uddelingspulje, som over de næste tre år skal skabe begejstring på skoler og ungdomsuddannelser i hele landet.

Nye tal: Flere test og øget brug af Smittestop-app vil have markant effekt på smitteudviklingen

Med en ny teststrategi, hvor antallet af test forventes mangedoblet, bør myndighederne tilskynde flere danskere til at bruge Smittestop-appen. Sådan lyder det fra forskere fra Aalborg Universitet, der har lavet beregninger af, hvordan kombinationen af test og brug af appen bidrager til at bryde smittekæder og potentielt kan spare samfundet mange penge i form af færre test.

Mange partnere, ét fælles mål

Med en ny, stor bevilling fra Poul Due Jensens Fond i ryggen er fem partnere nu gået sammen med Fonden om at finde og formidle skånsomme metoder til at genindvinde fosfor fra søer. Forskere fra Aarhus Universitet, DTU og Syddansk Universitet har i 2020 kortlagt søens tilstand, Naturvidenskabernes Hus og Københavns Universitet er nu også kommet med i det storstilede missionsdrevne forskningsprojekt: Bæredygtig søforvaltning.

Forskere laver "corona-vejrudsigt"

Forskere fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet har udviklet en model, der kan forudsige, om bestemte corona-restriktioner virker. Udregninger viser, at Region Nordjylland ville have haft ca. 10.000 flere smittede over en to måneders periode, hvis der ikke var blevet lukket ned i november. Håbet er, at modellen kan hjælpe beslutningstagere med at træffe de rigtige beslutninger.

Med coronavirusjægerne på arbejde

"Coronavirusjægerne" på Aalborg Universitet havde TV2 Nord forbi til en snak om den hektiske november hvor forskerteamet hjalp SSI og hospitalerne med at analysere tusinder af coronavirusprøver.
Det støtter vi
Fonden støtter udvalgte forskningsmiljøer med det formål at accelerere deres udvikling hen imod eller bidrage til at fastholde eksisterende status som verdensklasse inden for deres forskningsfelt.