Forskningsindsatsen i 2022

47

mio.

Fonden donerede 47 millioner kroner til forskning og læring i 2022.

20 %

20% af Fondens samlede donationer gik til forskning i 2022.

>>

Du kan læse mere om vores indsatser i Fondens årsskrift.

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

Nyt forskningsprojekt undersøger dilemmaet mellem ansvarlig og værdiskabende AI

Kunstig intelligens (AI) er blevet en stor del af samfundsdebatten, og udviklingen af AI-teknologier har medført en række nye muligheder og dilemmaer. Det vil forskere fra Aalborg Universitet (AAU) undersøge på tværs af fagdiscipliner i et nyt stort fireårigt forskningsprojekt støttet af Grundfos Fonden med 24 millioner kroner.

Nanna vinder Stockholm Junior Water Prize Denmark

Med sit ambitiøse seniorprojekt 'Let there be (optimal) light' har Nanna Elizabeth Rosa Kalmar fra Egaa Gymnasium leveret et meget spændende og relevant projekt om vertikalt landbrug.

Big Bang: Sammen om naturfag for fremtiden

Poul Due Jensens Fond støtter afholdelsen af årets Big Bang-konference d. 22.-23. marts i Odense.

Udvidelse af forskningsprojekter i Ormstrup Sø

Sammen med en række forskningspartnere har Fonden siden 2020 arbejdet med karakterisering, modellering og bæredygtig forvaltning af Ormstrup Sø. Samarbejdet er nu udvidet til at omfatte to søsterprojekter: rePair og Bæredygtig Søforvaltning II. Sidsnævnte har Fonden netop besluttet at allokere 20 millioner til.

5 millioner til Naturviden-
skabernes Hus

Poul Due Jensens Fond har bevilget 5 millioner til Naturvidenskabernes Hus' langvarige indsatser for at inspirere børn og unge til at dyrke interessen for naturvidenskab. Husets indsatser engagerer mindst 40.000 børn og unge hvert eneste år, og gennem kompetenceudvikling af lærere og understøttelse af kommunale konsulenter når den praksisnære undervisning ud til langt flere elever. 

SuperTEM - Næste generations værktøj til karakterisering af grundvand

SuperTEM er et ambitiøst projekt der sigter efter at løse problemer inden for vandkvantitet og vandkvalitet, der findes i mange lande i det globale syd. Projektet søger løsninger til at fastlægge og monitorere grundvandsspejlet og eventuel saltvandsindtrængning uden brug af dyre borehulsinstallationer. Vi løser det ved brug af både permanente monitoreringssystemer og nye dronebaserede systemer.

Et ungt aftryk på den globale vanddagsorden

For andet år i træk samler Next Generation Water Action over 100 udvalgte studerende og unge iværksættere under fanerne for at løse globale vandudfordringer gennem udvikling af modige og bæredygtige løsninger i samarbejde med industri, universiteter og andre partnere.

TV 2s julekalender åbner låger ind til videnskabens forunderlige verden

Årets familiejulekalender fra TV 2, 'Kometernes jul' tager os alle med på en eventyrlig og kosmisk rejse, der samtidig er en fortælling om videbegær i vores forunderlige univers. Lågekalenderen kan købes fra mandag 11. oktober - overskuddet går til Julemærkefonden.

Finalebrag i Next Generation Water Action

Tirsdag den 18. maj kulminerede accelerator-programmet Next Generation Water Action med et brag af en finale, hvor en række unge entreprenører og studerende vandt flotte præmier for deres ideer. For Grundfos og Poul Due Jensens Fond blev det også et parløb, hvor vi kunne bidrage med hver vores styrker.
Det støtter vi
Fonden støtter udvalgte forskningsmiljøer med det formål at accelerere deres udvikling hen imod eller bidrage til at fastholde eksisterende status som verdensklasse inden for deres forskningsfelt.