Forskningsindsatsen i 2019

54,4

mio.

Fonden donerede 54,4 millioner kroner til forskning i 2019

46%

46% af Fondens samlede donationer gik til forskning i 2019.

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

Fire store fonde bakker op om naturvidenskabs-julekalender

I 2022 er det 100 år siden at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Derfor har Niels Bohr Instituttet taget initiativ til at gøre 2022 til et nationalt videnskabsår, samt at fejringen af jubilæet i 2022 skal skydes i gang med en TV 2-julekalender allerede i december 2021. Poul Due Jensens Fond er en af fire store fonde, som bakker op om projektet med fondsmidler.

Forskere vil spille skak mod Corona: Dét sker der, når vi åbner samfundet igen

Forskere på Aalborg Universitet skal bidrage til at udvikle et beslutningsværktøj, som myndighederne kan bruge i forbindelse med genåbningen af Danmark. Projektet udnytter en anerkendt metode, hvor forskerne populært sagt spiller skak mod Corona-virusset og kommer med bud på, hvilke tiltag der skal afvikles hvornår.

Verdens coronaforskning kortlægges

Danske forskere skal sammen med internationale kolleger kortlægge og vurdere al global forskning som omhandler behandling af COVID-19 med midler fra Poul Due Jensens Fond.

Fra Microflora Danica til Corona Danica

Forskere på Aalborg Universitet har i samarbejde med to hospitaler og Statens Serum Institut sat sig et mål. De vil analysere coronavirussens arvemasse for at forstå virussens smitteveje og spredning i Danmark.

En gave der begejstrer

Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro kunne i dag fejre sin 10 års fødselsdag. Poul Due Jensens Fond forærede i den forbindelse husets medarbejdere et bordfodboldbord.

Et fleksibelt laboratoriesetup

Det går stærkt på Aalborg Universitet. Smart Water Lab, som er finansieret af Poul Due Jensens Fond, er nemlig klar til indvielse torsdag 20. juni 2019. 14 laboratoriemoduler med hver sin specifikke funktionalitet giver forskningsgruppen mulighed for at simulere og teste avancerede vandsystemer.

Elever fra Egaa Gymnasium skal med DTU’s hjælp forsvare Danmark

Tre gymnasieelever fra Egaa gymnasium*, Tobias Washeim, Kristian Katholm Nielsen og Sebastian Lykke Dalsgaard, har netop i Unge Forskeres konkurrence vundet en særpris med et projekt om identifikation af mikroplast i vand.

Et Digital Twins 'dream team' i Aarhus

Den 6. maj 2019 markerede den officielle åbning af Aarhus Universitets nye Center for Digitale Tvillinger i IT-parken Katrinebjerg. Centerchef professor Peter Gorm Larsen præsenterede i den forbindelse sit dream team som skal udgøre kernen i centrets arbejde og gøre det til deres mission at flytte konceptet Digitale Tvillinger fra hype-stadiet og udforske muligheder og begrænsninger for anvendelsen.

Ambitiøst AAU-projekt skal kortlægge Danmarks mikroorganismer

AAU-forskere vil udnytte avanceret DNA-sekvensering til at kortlægge samtlige mikroorganismer i Danmark. Målet er at skabe ”Microflora Danica” – et banebrydende globalt opslagsværk, der kan komme forskere, læger og virksomheder over hele verden til gode.
Det støtter vi
Fonden støtter udvalgte forskningsmiljøer med det formål at accelerere deres udvikling hen imod eller bidrage til at fastholde eksisterende status som verdensklasse inden for deres forskningsfelt.