Fonden støtter udvalgte forskningsmiljøer inden for naturvidenskab og teknisk videnskab med det formål at accelerere deres udvikling hen imod eller bidrage til at fastholde eksisterende status som verdensklasse inden for deres forskningsfelt.

Forskningsindsatsen i 2017

63m

Fonden donerede 63,6 millioner kroner til forskning i 2017

63%

63 % af midlerne (40 millioner) gik til WATEC Aarhus University Centre for Water Technology

Ny AAU-professor skal sætte skik på fremtidens informationsstrømme

Mængden af data vokser disse år eksplosivt. På tre timer genererer vi flere data, end der eksisterede i 2003. Den 38-årige nyudnævnte professor i datalogi Katja Hose vil kortlægge datahavet, så vi fremover får de informationer, vi har brug for, og ikke mindst så informationerne er let tilgængelige, nøjagtige og korrekte.

Lab skal medvirke til massive vandbesparelser

Massive vand- og energibesparelser på verdensplan er målet med nyt laboratorium på Aalborg Universitet. Det avancerede vandinfrastrukturlaboratorium, som støttes med fem millioner fra Poul Due Jensens Fond, bliver det første af sin slags i verden.

Et trådløst transceiver-lab til AU

Domenico Zito. Den italienske professor blev for nylig ansat på Institut for Ingeniørvidenskab, afdelingen for elektronik og computerteknologi på Aarhus Universitet, hvor han skal stå i spidsen for et nyt, avanceret laboratorium og en international forskningsgruppe inden for trådløs transceiver-teknologi.