Forskningsindsatsen i 2020

65

mio.

Fonden donerede 65 millioner kroner til forskning og læring i 2020

34 %

34 % af Fondens samlede donationer gik til forskning i 2020

Alle uddelinger
Hvert år i marts publicerer vi listen over sidste års uddelinger

Nyt liv til festivalpuljen

Poul Due Jensens Fond puster nyt liv i Naturvidenskabsfestivalens uddelingspulje, som over de næste tre år skal skabe begejstring på skoler og ungdomsuddannelser i hele landet.

Nye tal: Flere test og øget brug af Smittestop-app vil have markant effekt på smitteudviklingen

Med en ny teststrategi, hvor antallet af test forventes mangedoblet, bør myndighederne tilskynde flere danskere til at bruge Smittestop-appen. Sådan lyder det fra forskere fra Aalborg Universitet, der har lavet beregninger af, hvordan kombinationen af test og brug af appen bidrager til at bryde smittekæder og potentielt kan spare samfundet mange penge i form af færre test.

Mange partnere, ét fælles mål

Med en ny, stor bevilling fra Poul Due Jensens Fond i ryggen er fem partnere nu gået sammen med Fonden om at finde og formidle skånsomme metoder til at genindvinde fosfor fra søer. Forskere fra Aarhus Universitet, DTU og Syddansk Universitet har i 2020 kortlagt søens tilstand, Naturvidenskabernes Hus og Københavns Universitet er nu også kommet med i det storstilede missionsdrevne forskningsprojekt: Bæredygtig søforvaltning.

Forskere laver "corona-vejrudsigt"

Forskere fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet har udviklet en model, der kan forudsige, om bestemte corona-restriktioner virker. Udregninger viser, at Region Nordjylland ville have haft ca. 10.000 flere smittede over en to måneders periode, hvis der ikke var blevet lukket ned i november. Håbet er, at modellen kan hjælpe beslutningstagere med at træffe de rigtige beslutninger.

Med coronavirusjægerne på arbejde

"Coronavirusjægerne" på Aalborg Universitet havde TV2 Nord forbi til en snak om den hektiske november hvor forskerteamet hjalp SSI og hospitalerne med at analysere tusinder af coronavirusprøver.

Ny bevilling til Smart Water Infrastructure Lab skal inspirere til nytænkning af automation

Aalborg Smart Water Infrastructure Lab (Swift) har fået en ny bevilling fra Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden), som skal understøtte forskning, der leder til robust design og optimerede løsninger til vandinfrastrukturer – herunder udvikling af nye teknologier, til at sikre smarte infrastrukturer.

Fire store fonde bakker op om naturvidenskabs-julekalender

I 2022 er det 100 år siden at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Derfor har Niels Bohr Instituttet taget initiativ til at gøre 2022 til et nationalt videnskabsår, samt at fejringen af jubilæet i 2022 skal skydes i gang med en TV 2-julekalender allerede i december 2021. Poul Due Jensens Fond er en af fire store fonde, som bakker op om projektet med fondsmidler.

Forskere vil spille skak mod Corona: Dét sker der, når vi åbner samfundet igen

Forskere på Aalborg Universitet skal bidrage til at udvikle et beslutningsværktøj, som myndighederne kan bruge i forbindelse med genåbningen af Danmark. Projektet udnytter en anerkendt metode, hvor forskerne populært sagt spiller skak mod Corona-virusset og kommer med bud på, hvilke tiltag der skal afvikles hvornår.

Verdens coronaforskning kortlægges

Danske forskere skal sammen med internationale kolleger kortlægge og vurdere al global forskning som omhandler behandling af COVID-19 med midler fra Poul Due Jensens Fond.
Det støtter vi
Fonden støtter udvalgte forskningsmiljøer med det formål at accelerere deres udvikling hen imod eller bidrage til at fastholde eksisterende status som verdensklasse inden for deres forskningsfelt.