06. May. 2020
Grundfos' salgsselskaber i Indien og Filippinerne giver en håndsrækning til deres lokalsamfund med hjælp fra Poul Due Jensens Fonds nyetablerede Community Engagement Grant.

Filippinerne: 286.000 til 8 SOS Børnebyer

SOS Børnebyerne i Filippinerne huser p.t. 957 forældreløse børn som ellers kun ville have gaden at kalde deres hjem. Organisationen kæmper for at skaffe mad og andre fornødenheder til børn og ansatte under Corona-nedlukningen.

Fondens donation hjælper med at holde børn og personale i landets 8 SOS Børnebyer mætte og raske ved at dække udgifter til mad, rengøring og personlig hygiejne samt beskyttelsesudstyr i en måned.

Indien: 295.000 kroner til NGO’en Hand in Hand India (2 projekter)

Hand in Hand India og Grundfos Indien har samarbejdet siden 2017 om forskellige projekter i Kancheepuram og Chengalpattu distrikterne.

  • De 188.000 kroner skal gå til projektet ‘Green Friends’, en gruppe renovationsarbejdere fra nogle af de dårligst stillede grupper i Indien, som indsamler husholdningsaffald fra forstæder til Chennai og Rameswaram (begge områder er erklæret “Red Zones for COVID-19”) i staten Tamil Nadu, Indien. Hand in Hand indkøber  beskyttelsesudstyr for at mindske den fare de er udsat for i ved at indsamle affald i de røde zoner.
  • De resterende 107.000 vil blive brugt til at indkøbe beskyttelsesudstyr til sundhedspersonale og politi. Der er mangel på den slags, og de to grupper har begge en vigtig opgave og en stor berøringsflade med syge og udsatte grupper gennem deres arbejde med patienter og sikring af forsyninger og offentlig orden.

I Tamil Nadu indsamler Green Friends affald, rengør og desinficerer gader hver morgen. Foto: Hand in Hand India.

Indien: 11.500 kroner til NalandaWay Foundation

PUPS, Karapakkam Skole i Chennai er en skole, som Grundfos India samarbejdet med gennem de seneste to år. Børnenes forældre er daglejere og kan grundet nedlukningen i Indien ikke arbejde og tjene penge til at skaffe mad til familien.

NalandaWay Foundation udleverer fødevarepakker til familierne ved skolen, som kan skaffe familierne gennem den næste måned.

Community Engagement Grant

Poul Due Jensens Community Engagement Grant skal støtte Grundfos-selskabernes engagement og samarbejde med lokale NGO’er, institutioner, myndigheder om aktiviteter og initiativer til gavn for lokalsamfundet hvor som helst i verden Grundfos opererer. Læs mere her