11. Mar. 2022
For andet år i træk samler Next Generation Water Action over 100 udvalgte studerende og unge iværksættere under fanerne for at løse globale vandudfordringer gennem udvikling af modige og bæredygtige løsninger i samarbejde med industri, universiteter og andre partnere.

Next Generation Water Action er et globalt initiativ målrettet 100+ unge talenter fra førende universiteter og lovende start-ups. Deltagerne repræsenterer den næste generation af ledere i vandsektoren. Programmet løber i foråret 2022 som forberedelse til IWA World Water Congress i København i september.

Deltagerne fra Ghana, Kenya, Mexico, Sydkorea, Indien og Denmark med deres mange forskellige baggrunde skaber sammen et globalt svar på nogle af de mest presserende udfordringer inden for vand.

"Med deres mange forskellige baggrunde og et fælles mål om at udfordre status quo i vandsektoren arbejder 11 start-ups og 22 udvalgte studenterteams fra universiteter i Kenya, Ghana, Sydkorea, Mexico, Indien og Danmark benårdt på at løse vigtige vandudfordringer stillet af programmets internationale partnere."
Finalists from Next Generation Water Action 2021

Vindere fra Next Generation Water Action 2021 og 2022 deltager på IWA World Water Congress i København. Foto: Candid Photography by Judy Wanjiku Jørgensen

Partnerskab sikrer ungedeltagelse

Sammen med Grundfos og Poul Due Jensens Fond, International Water Association (IWA) og IWA Young Water Professionals-netværket, innovationscentre i Indien og Sydkorea, den danska ambassade i Kenya og globale industripartnere har DTU Skylab og DTU Miljø skabt et skræddersyet virtuelt program, som ikke blot sikrer unge en billet, men faktisk giver dem muligheden for at bidrage til at løse verdens vandudfordringer sammen med virksomheder og offentlige partnere.

"Det var superfedt at opleve så meget støtte fra mennesker med de samme værdier og interesser som mig selv."
2021 deltager fra Danmark

Deltagerne får ikke blot mentorvejledning, insiderviden og boot camps, men også en yderst relevant scene til at fremvise deres ideer for globale beslutningstagere.

"Personligt for mig gav det et rygstød i forhold til at gå efter de ting jeg synes er vigtigt, og en følelse af at jeg ikke er for ung til at gøre en forskel for samfundet."
2021 deltager fra Ghana

Sammen lokalt og forbundet globalt

COVID-19 pandemien tvang Next Generation Water Action 2021 til at gå virtuelt med stor succes – mere inkluderende skalérbar og bæredygtig end nogensinde før: Flere deltagere, et globalt netværk af professionelle sparringspartnere på tværs af tidszoner, virtuelle events, keynotes og boot camps og mindre udledning. Finalen samlede deltagerne i hvert land på en lokal hub, som var forbundet globalt til én fælles finaleevent.

Young Kenyans presenting at the 2021 Next Generation Water Action finals

Unge kenyanere præsenterer deres løsning ved 2021 Next Generation Water Action finalen i Nairobi. Foto: Maurice O. Omondi

Tidslinje 2022

  • February til April: Kick-off og Solution Development med boot camps, mentor sessions og keynotes
  • 12. maj: Global Multi-Hub Finale med lokale live events i hvert deltagerland
  • Juni: Acceleration af udvalgte studenter- og start-up teams
  • September: Vindere fra 2021 og 2022 deltager ved IWA World Water Congress

Poul Due Jensens Fond støtter årets aktiviteter med 800.000 kroner.