09. May. 2019
Den 6. maj 2019 markerede den officielle åbning af Aarhus Universitets nye Center for Digitale Tvillinger i IT-parken Katrinebjerg. Centerchef professor Peter Gorm Larsen præsenterede i den forbindelse sit dream team som skal udgøre kernen i centrets arbejde og gøre det til deres mission at flytte konceptet Digitale Tvillinger fra hype-stadiet og udforske muligheder og begrænsninger for anvendelsen.

P.t. er digitale tvillinger på toppen af teknologiens hype-kurve, og for at gøre konceptet til en håndterbar og brugbar teknologi er der brug for lederskab som kan sætte retningen for og guide den internationale forskning. Dette er præcis, hvad man håber, AU’s nye Center for Digitale Tvillinger kan gøre, var kernebudskabet i flere af talerne ved mandagens åbning. Kompleksiteten og forventningerne er skyhøje, som du kan få en fornemmelse af i videoen nedenfor:

AU Digital Twin Centre – opening highlights from Poul Due Jensen Foundation on Vimeo.

Dream team

Med en bevilling på 12 mio. fra Poul Due Jensens Fond og finansiering fra andre kilder samler professor Peter Gorm Larsen et dream team bestående af en række lokale og internationale notabiliteter. Professor i Software Engineering Jim Woodcock (University of York) vil blive tilknyttet centret i et deltidsprofessorat. Senior Software Developer Kenneth Lausdahl er tidligere postdoc hos Peter Gorm Larsen, og arbejder p.t. hos Mjølner Informatics, og vil også bidrage på deltidsbasis. PhD forsker Claudio Gomes (Antwerp University) og PhD-studerende Casper Thule (Aarhus Universitet) har arbejdet tæt sammen på det sidste og duoen vil komme til at drive forskningsprojektet på fuld tid fremover. Endelig vil den erfarne softwareudvikler Nick Battle også blive føjet til holdet.

Digital Twins dream team. Fra venstre: Peter Gorm Larsen, Casper Thule, Kenneth Lausdahl, Claudio Gomes, Jim Woodcock. Photo: PDJF

Efter åbningen var der mulighed for at udforske forskellige test setups i lobbyen.

Gæsterne kunne selv prøve nogle af de forskellige eksperimenter. Foto: PDJF

 

Fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted udforsker Digital Twins udstillingen. Foto: PDJF

Forskningsstøtte

Poul Due Jensens Fond støtter udvalgte forskningsmiljøer inden for teknik og naturvidenskab.