04. Oct. 2021
Årets familiejulekalender fra TV 2, 'Kometernes jul' tager os alle med på en eventyrlig og kosmisk rejse, der samtidig er en fortælling om videbegær i vores forunderlige univers. Lågekalenderen kan købes fra mandag 11. oktober - overskuddet går til Julemærkefonden.

I ‘Kometernes jul’ følger vi de fire børn, Mie, Johannes, Noor og Elias, der deltager i en Astro Camp, som er et naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik. Men noget går galt, og Mie og Johannes teleporteres til den fjerne Planet 9, så nu gælder det om at samarbejde for at få dem hjem.

Bertil Smith og Shireen Noor Rasool, der spiller med i 'Kometernes jul'. (Foto: Christian Geisnæs / TV 2)

Bertil Smith og Shireen Noor Rasool, der spiller med i ‘Kometernes jul’. (Foto: Christian Geisnæs / TV 2)

I ‘Kometernes jul’, der er skrevet af Jenny Lund Madsen, medvirker blandt andre Søs Egelind, Martin Greis-Rosenthal, Molly Egelind, Lotte Andersen, Kurt Ravn og mange flere.

Julekalenderen instrueres af Ask Hasselbalch og produceres af Nordisk Film Production ved producer Trin Hjortkjær Thomsen for TV 2 og Niels Bohr Institutet/Københavns Universitet med støtte fra Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond.

Masser af sjove aktiviteter

Lågekalenderen kan købes fra mandag 11. oktober, og bag på de 24 låger gemmer der sig QR-koder, der giver adgang til masser af sjove aktiviteter og ekstra materiale, der gør os alle klogere på universet.

Familiejulekalenderen ‘Kometernes jul’ er startskuddet på det nationale videnskabsår 2022, hvor det er 100 år siden, Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Julekalenderen er omdrejningspunktet for et stort samarbejde mellem TV 2, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og Nordisk Film Production.

"Familiejulekalenderen 'Kometernes jul' er startskuddet på det nationale videnskabsår 2022, hvor det er 100 år siden, Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik."

TV 2s lågekalender støtter Julemærkehjemmene

Lige siden TV 2s første julekalender i 1990 er overskuddet fra salget af årets julekalender gået til Julemærkehjemmene. Det har i de sidste 30 år samlet mange millioner ind og dermed været med til at hjælpe tusinder af børn i Danmark ud af mistrivsel og give dem en ny start på tilværelsen.

Billede af Kometernes Jul lågekalender

Billede af Kometernes Jul lågekalender fra TV 2.

TV 2s julekalender støtter Julemærkehjemmene, fordi ingen børn fortjener en hverdag fyldt med ensomhed og ondt i maven. Et ophold på Julemærkehjem hjælper børn med at finde deres styrker og opbygge deres selvværd.

Lågekalenderen, der koster 45 kroner, kan købes i Spar, Bilka, Føtex, Meny, Min Købmand, Bog & Idé, Salling Stormagasin, BR, Super Brugsen, Kvickly, Dagli’ Brugsen, Fakta, Irma og Kontur.

Ud i universet

TV 2 giver igen i år alle børn mulighed for at samle på julekalenderkort med motiver – denne gang fra ‘Kometernes jul’. Derudover findes et særligt samlealbum, hvor kortene kan indsættes, og børnene kan løse opgaver og tage på et juleeventyr, der fører dem helt ud i universet. Det bliver en rejse fuld af venskaber, fremmede planeter, venlige væsner – og selvfølgelig jul.

"Igen i år har alle børn mulighed for at samle på julekalenderkort og gå på opdagelse i et omfattende samlealbum."

Samlekort og -album distribueres fra 12. november og frem til juleaften (så længe lager haves). For hver 100 kroner, man handler for i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen, får man en pakke med fire kort. I de samme butikker kan man købe samlealbummet for 40 kroner.

Forskning og Læring

Poul Due Jensens Fond støtter initiativer der fremmer interessen for naturvidenskab og teknik.