13. Jul. 2022
Til daglig arbejder Miroslav Petrovic som vagt ved koncernhovedkvarteret hos Grundfos i Bjerringbro. I fredags rejste han til Serbien for at tage på sommerlejr med vanskeligt stillede børn og unge.

Af Bjarke Nystrup Sørensen

80 serbiske børn og unge i alderen fra fem til 23 år kunne for en tid vinke farvel til børnebyen Sremska Kamenica, hvor de er anbragt, fordi de har problemer med deres forældre, eller fordi de slet ikke har forældre. Forude ventede der dem fem dage, spækket med oplevelser ud over det sædvanlige.

På en sommerlejr med base på et hotel i Grundfos’ serbiske hjemby, Indjija, kunne de glæde sig til at være sammen om forskellige sportsaktiviteter, udflugter, café-, biograf-, teater- og restaurantbesøg samt flere andre former for underholdning og adspredelse.

Støttet af fonden

Den begivenhedsrige uge kan børnene og de unge især takke Miroslav og Poul Due Jensens Fond for. Miroslav kom ind i billedet, fordi han tidligere har sendt overskydende regnslag fra Grundfos Olympics og flere andre donationer til Serbien.

“Den oprindelige idé var en fodboldskole, fordi jeg har været leder af DBU’s fodboldskole i Kjellerup de sidste otte år. Men efter at jeg havde haft kontakt med lederen af børnebyen, endte det med at blive en sommerlejr, som fonden kunne støtte med 260.000 kroner fra sin Community Engagement Grant. Så blev der også råd til sko, shorts, træningsdragter og sportstasker til deltagerne,” fortæller Miroslav.

Miroslav har selv været med til alle aktiviteter på lejren, men han har ikke været alene om at tage sig af børnene og de unge. Han har fået hjælp fra pædagoger, Country Director Veljko Todorovic, CBS assistant Maja Rapaic og andre frivillige serbiske kollegaer.

Summer camp activities, Serbia 2022

Tovtrækning på sommerlejr i Serbien. Foto: Miroslav Petrovic

Glad for at gøre en forskel

Miroslav har været ansat i Grundfos i syv år og boet i Danmark i 18 år, og han er derfor meget bevidst om, hvor godt danskerne har det i forhold til mange andre. Hans egen opvækst med et tidligt tab af faderen er en anden grund til hans ønske om at hjælpe udsatte børn og unge.

“Jeg er glad for, at jeg kan gøre en forskel ved at bryde deres hverdag med nogle gode, sociale oplevelser. For mig betyder det alt, at jeg kan hjælpe andre, og det vil jeg altid finde tid til. Jeg er taknemmelig for, at fonden vil hjælpe, og jeg er stolt over at arbejde for Grundfos”, siger han.

Da seks af deltagerne på sommerlejren havde fødselsdag i lørdags, blev det blev blandt andet markeret med et sodavandsdiskotek. Dagen efter var det Miroslavs fødselsdag, og den skulle blive til en uforglemmelig oplevelse for ham.

“Den bedste gave, jeg kunne få, var den sang, jeg fik fra de 80 børn og 20 pædagoger. De gjorde det til en dag, jeg vil huske resten af livet,” siger han.

Summer camp activities, Serbia 2022

Bueskydning på sommerlejr, en glad Miroslav yderst til højre. Foto: Miroslav Petrovic