20. May. 2021
Poul Due Jensens Fond har bidraget til at sende 92 iltkoncentratorer til Indien, hvor en ny bølge af COVID-19 hærger. Maskinerne blev i går morges modtaget af den danske ambassadør i Delhi, Freddy Svane samt en repræsentant fra det indiske udenrigsministerium.

Det dansk-indiske handelskammer (IDCC) tog for nylig initiativ til at sende nødhjælp til Indien, som er lagt ned af COVID-19. Med den indiske ambassadør H.E. Pooja Kapurs hjælp blev det gjort klart at manglen på ilt er det allerstørste problem, og derfor blev der på rekordtid indkøbt 92 iltkoncentratorer for at afhjælpe det hårdt pressede indiske sundhedssystem.

Næste skridt bliver at få maskinerne gennem tolden og ud på landets hospitaler og COVID-19 klinikker. Du kan følge med på IDCC’s LinkedIn profil

Danmarks ambassadør til Indien modtager 92 iltmaskiner i Delhis lufthavn.

Danmarks ambassadør til Indien og en repræsentant fra det indiske udenrigsministerium modtager 92 iltmaskiner i Delhis lufthavn. Foto: IDCC

Maskinerne blev leveret pro bono af logistikfirmaet Kuehne+Nagel, og maskinerne er finansieret med tilskud fra en række donorer:

  • Danfoss/Danfoss Indien
  • Alfa Laval
  • AVK Holding A/S
  • Poul Due Jensens Fond/Grundfos Fonden
  • Rambøll

Fonden har bidraget med 250.000 kroner til initiativet.