23. Feb. 2023
Poul Due Jensens Fond støtter afholdelsen af årets Big Bang-konference d. 22.-23. marts i Odense.

Big Bang er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for alle, der underviser, formidler eller forsker inden for det naturvidenskabelige felt. Konferencen er et kollektivt løft til hele naturfagsdanmark på tværs af uddannelsestrin og interesseområder.

  • Big Bang-konferencen skaber en fælles platform for inspiration, videndeling og netværk for alle, der arbejder med naturfag. Læs mere: bigbangkonferencen.dk

Bag konferencen står otte arrangører, som går sammen om at samle over 1.700 undervisere, forskere, studerende og formidlere, som arbejder for at uddanne fremtidige generationer i naturfag og naturvidenskab.

"Vi har brug for, at flere unge begejstres af naturvidenskaben. Derfor støtter vi værdifuld inspiration til de lærere, som skal undervise børn og unge i de danske skoler og gymnasier."
Poul Toft Frederiksen, programchef Forskning og Læring, Poul Due Jensens Fond

På konferencen har deltagerne 11 faglige spor at vælge imellem, hvor de møder både hands on-værksteder med fx. robotkodning, forskningsoplæg om evalueringskultur, debat om skolens rolle ift. dannelse inden for bæredygtighed og meget andet. Der er med andre ord både noget konkret, de kan tage med hjem, og en refleksion over praksis.

Deltagere i Big Bang konferencen.

Deltagere i Big Bang konferencen. Foto: Astra

Deltagerne på Big Bang mødes på tværs af uddannelsestrin og får forståelse for hinandens viden, undervisning og udfordringer. Det kan bidrage til progressionen op gennem uddannelsessystemet til gavn for både elever og underviserne selv. Derudover er Big Bang med til at udvikle den naturfaglige kultur og praksis ved at give de enkelte fagteams eller faggrupper på institutionerne inspiration og konkrete ideer til udvikling af undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fag.

"Det er fantastisk at kunne forsvinde ind i en boble af naturvidenskab og komme ud på den anden side fyldt op med energi og en masse ny viden, inspiration og materialer. "
Deltager på Big Bang 2022

Med bevillingen på 500.000 kroner fra Poul Due Jensens Fond er det fortsat muligt at sikre et højt fagligt niveau, et element af forkælelse og en pris, hvor selv den danske folkeskole kan være med. På Big Bang-konferencen henter undervisere inspiration til resten af årets undervisning, og de får tid og rum til at fordybe sig og udveksle erfaringer.

Facts om Big Bang 2023:

  • 170 oplæg, workshops og debatter
  • 11 faglige spor
  • 1.700 deltagere

Forskning og Læring

Fonden støtter forskningsprojekter og læringsinitiativer inden for naturvidenskab og teknik.