16. Jun. 2021
Ungdommens Røde Kors' lejr Frøen i Sønderjylland er blandt de fem seneste modtagere af et Poul Due Jensen Community Engagement Grant.

Danmark: Frøen – sommerlejr for udsatte børn

Hvert år arrangerer Ungdommens Røde Kors sommerlejre for udsatte børn. En af dem er Camp Frøen Sønderjylland, hvor en af Grundfos’ medarbejdere er frivillig:

“Hvert år giver vi 65 børn fantastiske ferieminder, som de aldrig glemmer. Mange af disse børn oplever hvert år når skolen starter, at de ikke har oplevelser at dele med klassekammeraterne når ferien er slut. Det laver vi om på på Camp Frøen, hvor de også oplever nærværende voksne og møder gode rollemodeller,” fortæller Jakob Juhl, der til daglig er produktingeniør hos Grundfos i Odense.

Jakob Juhl har søgt om støtte på vegne af Ungdommens Røde Kors til afholdelse af lejren, som han har været med til at lave siden 2015. Især har han engageret sig i gruppen af 11-12 årige:

“Jeg har tit haft et specielt godt bånd med nogle af de drenge som har lidt ild i røven og lidt problemer med vreden. Jeg kan se noget af mig selv i dem, og det at man kan gøre bare en lille forskel på den front, også selv om de kan få en til bande og svovle indimellem, er noget af det jeg bærer med mig overalt,” forklarer Jakob Juhl.

Jakob Juhl i Padborg Park FOTO URK

Jakob Juhl (v) i Padborg Park hvor børnene fik lov til at blive kørt i en Lotus Elise med professionel instruktør. Foto: Ungdommens Røde Kors

Jakob Juhl sætter selv stor pris på at deltage, da lejrene kræver nogle helt andre kompetencer end hvad man normalt bruger i hverdagen. Sammenholdet blandt de voksne er også en vigtig faktor, men det allermest givende er at opleve hvordan børnene vokser år for år:

“Når børnene kommer igen året efter, kan vi se at de har flyttet sig. Noget af det som virkelig har gjort indtryk er, når vi får breve hvor børnene og deres forældre skriver om hvor meget glæde, selvtillid og nye venskaber de har fået af at være på lejr.”

  • Ungdommens Røde Kors modtager knap 40.000 kroner (EUR 5.369) til projektet, som i år kommer ca. 65 børn fra udsatte familier og asylcentre til gode

Kina: Baderum på Yidu ældrecenter

Yidu ligger i Kinas Hubei-provins. Da der ikke er så mange muligheder for unge mennesker, forlader mange byen for at søge lykken i Kinas større byer, mens deres ældre slægtninge efterlades, ofte med meget begrænsede ressourcer til rådighed. Sammen med Røde Kors, lokale myndigheder og plejecenter vil Grundfos Kina sikre stabil vandforsyning, opgradere badefaciliteter og diverse handicap-installationer i landsbyen.

  • Yidu Municipal Red Cross modtager EUR 50.353 til dette projekt, som gavner 2-300 ældre medborgere i Yidu

Kina: Rent drikkevand i Xishui

Xishui ligger omkring 2 timers kørsel fra Wuhan City i Hubei-provinsen. Grundfos kina donarede to vandsystemer i 2020, som sikrede adgang til rent vand for 1272 af byens indbyggere. I samarbejde med en lokal forhandler, lokale myndigheder og Xishui County Red Cross vil Grundfos Kina nu installere yderligere infrastruktur, inkl. rørlægning og strømføring.

  • Xishui County Red Cross modtager EUR 50.079 til projektet, som gavner indbyggerne i Xishui

Ghana:  COVID-19 støtte til indbyggere i Old Fadama

Slumkvarteret Old Fadama i Accra huser nogle af Ghanas mest udsatte indbyggere, som er hårdt ramt af konsekvenserne af pandemien. Give Back Ghana aims leverer ugentlige overlevelseskasser med madvarer og hygiejneprodukter, og Fondens seneste donation vil kunne dække udlevering af 4.000 kasser.

  • Give Back Ghana modtager EUR 42.206 til nødhjælp, der gavner omkring 20.000 mennesker i Old Fadama

Kina (Hong Kong): Adgang til vand og folkeoplysning

Kina er ramt af akut vandmangel – landets vandressourcer pr. indbygger er kun en fjerdedel af det globale gennemsnit. I forlængelse af Grundfos’ globale partnerskab med World Vision, samarbejder Grundfos Hong Kong med World Vision Kina om at sikre adgang til rent drikkevand i Kinas landdistrikter og desuden øge lokalbefolkningens viden om hygiejne og vandbesparelser.

  • World Vision modtager EUR 35.000 til projektet, som gavner ca. 500 mennesker i Yunnan, Guizhou, Shanxi og Jiangxi provinserne