Fuld fart på 3. til 5. klasser
I Randers tilbyder projektet ”Inklusion gennem foreningsidræt” nogle elever et særligt idrætsforløb ”Fuld Fart” hos Randers gymnastiske Forening. Her bliver eleverne fulgt direkte fra skolen til foreningens hal, hvor man kan springe, danse og lave parkour – også selv om man aldrig har prøvet det før.

Bevægelse og trivsel

Projektet vil vise, at træningen i et fællesskab højner børnenes trivsel og gør dem mere motiverede – også for skolen. På Fuld Fart arbejder man målrettet med en anerkendende tilgang til børnene, så alle kan være med og får successer. Det skal være med til at ændre børnenes fortælling om sig selv til i højere grad at pege på, at de mestrer noget, snarere end hvad de ikke mestrer. Undersøgelse fra Børnerådet viser, at 6 ud af 10 børn fortæller, hvad de går til i deres fritid, når de skal fortælle om sig selv. Med Fuld Fart får børnene mulighed for at fortælle, at de kan noget sejt.

Opbakning fra familien

Børnenes forældre og søskende bliver i årets løb inviteret til at være med til såkaldte familiedage, hvor alle kan være aktive. Forældrene bliver også opfordret til at tage del i deres børns fritidsaktivitet ved at komme og hente dem, se på over en kop kaffe og i hverdagen at tale med børnene om holdet.

Fra Fuld Fart til forening

Projektets ambition er også, at børnene efter det første år med Fuld Fart har fået så meget smag for at træne i en idrætsforening, at de vil fortsætte. Det er hensigten at få flest mulige af børnene til at fortsætte deres foreningsidræt. Også her vil man hjælpe børnene og deres forældre på vej.

Fuld fart på til sommeren 2021

Børn springer, danser og laver allerede parkour som en del af et pilotprojekt, ”Fuld Fart Spire”. Fra august 2018 frem til slutningen af skoleåret 2021 vil børn, der uvant med foreningsidræt blive tilbudt Fuld Fart.

Andre projekter

Læs mere om Fondens arbejde med Inklusion i Region Midtjylland

Vild med Dansk

Samarbejdspartner

Underværket

Foreningsliv for alle

Samarbejdspartner

DGI

Aarhus 2017

Samarbejdspartner

Aarhus 2017