Innovationspris – vindere
Innovationsprisen gives til en eller flere Grundfos-medarbejdere, der i årets løb har ydet en helt særlig idérig og innovativ indsats inden for teknisk innovation, forretningsudvikling, procesudvikling eller bæredygtighed.

1st prize: Technology Innovation AP Flex

Thomas Schiøttz Christensen og Ejgil Koustrup vandt 1. pladsen for projektet “Technology innovation AP Flex”.

AP Flex er en unik højhastigheds”spildevandspumpe”, som kører på solenergi eller vind. Gruppen har udviklet den ved at genbruge dele fra eksisterende Grundfos-pumper.

2nd prize: Grundfos GO App and block of analytics code

Rasmus Kjær Ursem, John B. Jacobsen, Allan Agerholm og Dorte Kjeldbjerg Lund vandt 2. pladsen for deres projekt “Grundfos GO remote app and block of data analytics code.

Gruppens løsning har gjort det muligt at høste og analysere data fra pumper via an mobilapp, så man kan monitorere performance og forbrugsmønstre. Få af Grundfos’ pumper er forbundet til internettet, og løsningen kan fungere som det link der forbinder en pumpe med Grundfos efter den er solgt og installeret.

3. plads: Motor control with integrated solar algorithm

Daniel René Pedersen og Bjarne Søndergaard Henriksen vandt 3. pladsen for deres projekt “Motor control with integrated solar algorithm”.

Daniel og René har lavet en smart softwareløsning, som justerer pumpens motor, eksempelvis når der går en sky for solen, og derved maksimerer udnyttelsen af solenergi. Løsningen kører på det eksisterende software.