22. Mar. 2019
Poul Due Jensens Fond rækker ud til cyklonens ofre i samarbejde med Water Mission og PlanBørnefonden (Plan International).

Torsdag den 15. marts 2019 gik den tropiske storm Idai i land centralt på Mozambiques kyst med en vindstyrke på 140 km/h og vindstød på op mod 200 km/h og bølger på op over 8 meter. I de næste dage bredte Idai sig ind over Malawi og Zimbabwe med død og ødelæggelse til følge.

The Guardian beskriver cyklonen som den måske største katastrofe på den sydlige halvkugle nogensinde.

Dødstallet kan endnu ikke opgøres, men de officielle tal for de tre lande er i skrivende stund 354. Det forventes at mere end 2,6 millioner mennesker er direkte påvirket af cyklonen. Store områder er oversvømmet med deraf følgende mulighed for spredning af alle tænkelige vandbårne sygdomme, da spildevand spredes på grund af de store oversvømmelser.

Poul Due Jensens Fond rækker ud til ofrene for katastrofen i samarbejde med to af vores faste partnere:

  • Water Mission har modtaget 1 million DKK til akut nødhjælp i Malawi
  • PlanBørnefonden (Plan International)  har modtaget 1 million DKK til akut nødhjælp i Mozambique

Fondens partnere har allerede mobiliseret deres organisationer i områderne og er i gang med at lave kortlægning og koordinering med andre NGO’er, offentlige myndigheder og internationale organisationer som FN, Røde kors mm. for at sikre en koordineret og optimal nødhjælpsindsats.