16. Aug. 2019
Mikkel Hansen og Poul Due Jensens Fond satte fredag aften fokus på fællesskab, rummelighed og kammeratskab i ungdomshåndbold, da de uddelte Antibulli-prisen 2019 til KLG Håndbold fra Herning før Charity kampen mellem Paris-Saint Germain og Århus Håndbold.

Sammenhold er ikke det samme som at være på samme hold. Gode fællesskaber blandt børn og unge opstår ikke nødvendigvis af sig selv. Trivsel i fritidslivet handler eksempelvis om, hvordan vi taler til hinanden på holdet og i klubben, om der er plads til at være anderledes, og hvordan vi arbejder for, at alle føler sig trygge og velkomne – til hver træning, hver kamp.

Det er nogle af de pejlemærker, som ungdomsafdelingen i KLG Håndbold arbejder efter hver eneste dag i klubben – både på de enkelte hold, men også på tværs af årgange og køn. Det er blandt andet derfor, at den midtjyske klubs ungdomsafdeling modtager Antibulli-prisen 2019.

"KLG står for Kammeratskab, Leg og Glæde. De tre nøgleord beskriver, hvordan klubben tænker og agerer. De har formået at skabe en ungdomsafdeling, hvor der er plads til alle – uanset niveau og ambitioner. KLG Håndbold har arbejdet med Antibulli værdierne siden 2016 og har blandt andet integreret Antibulli i foreningens årlige håndboldskole og overnatningsarrangement."
Mikkel Hansen

Mikkel Hansen (tv.) og Poul Due Jensen uddelte Antibulli Håndbold Prisen fredag den 16. august. Foto: Büro Jantzen

Forbilledlig vinder

Alle håndboldklubber i landet har haft mulighed for at indstille deres ungdomsafdeling til Antibulli Håndbold Prisen, og en jury bestående af repræsentanter fra Mary Fonden og MH24 har sammen med Poul Due Jensen og tidligere ungdomslandstræner Claus Hansen valgt årets vinder.

"KLG Håndbold har oplevet en stor medlemstilvækst i de senest år, og klubben har vist vejen for andre håndboldklubber, der i deres daglige virke vil sætte trivsel på dagsorden. For en ting er sikkert: klubben har formået at skabe et godt, socialt og rummeligt fundament for børn og unge, der gerne vil spille håndbold."
Claus Hansen, tidl. ungdomslandsholdstræner

Med prisen følger 20.000 kroner til en fællesskabende aktivitet for alle klubbens ungdomshold.

Parterne bag Antibulli Håndbold

Antibulli Håndbold er udarbejdet af MaryFonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning i samarbejde med TrygFonden og Red Barnet.

Poul Due Jensens Fond samarbejder med MH24 om Antibulli Håndbold i Midtjylland.